Android P ile kopyala yapıştır işlemi daha kolay yapılacak

Android P güncellemesini alacak telefonlar

Google, Android P ile sunduğu büyüteç özelliği ile kopyala yapıştır işlemini daha da kolaylaştırıyor. Android P ile kopyala yapıştır işlemini yapmak çok daha rahat olacak. Peki, bu özellik nasıl çalışıyor?

Google, geçtiğimiz aylarda düzenlemiş olduğu Google I/O 2018 etkinliğinde merakla beklenen yeni Android sürümünü tanıtmıştı. Android P olarak lanse edilen bu yeni sürümün, özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Hız ve stabiliteye odaklanan Google, bugün yeni Android sürümü ile gelecek olan bir özelliğe daha dikkat çekti.

Android P ile kopyala yapıştır kolaylaşıyor!

Yeni Android sürümü ile sisteme büyüteç adı verilen bir özellik ekleniyor. Büyüteç özelliği ile kopyala – yapıştır işlemini yaparken, seçtiğiniz metin büyük olarak gösteriliyor. Bu sayede metni dilediğiniz yerden işaretleyip kopyalayabiliyorsunuz. Ayrıca bu özelliği fotoğraf düzenlerken de kullanabiliyorsunuz.

Android telefonların evimizi dinlediği iddiası doğru mu?

iOS’te hala bulunmayan ve küçücük ekranda neyi kopyaladığını göremediğiniz bu özelliğin ilk olarak Android’e gelmesi, iPhone tutkunlarını üzecek gibi görünüyor. Eylül ayında ilk olarak Pixel, Pixel 2, Pixel XL ve Pixel 2 XL modellerinin alacağı Android P güncellemesi, diğer modellere 2019 başında gelecek.

kopyala yapıştır

Android P Beta nasıl yüklenir?

  1. Adım: Android Beta sayfasından Google hesabınız ile giriş yapın.
  2. Adım: Pixel, Pixel XL, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerine sahipseniz, Uygun cihazlarınız bölümünde kullandığınız telefonu göreceksiniz. Burada sahip olduğunuz ve yüklemek istediğiniz telefonu seçin.
  3. Adım: Şartlar ve koşulları okuyun ve kabul edin. Burada tüm verilerin silineceğini söylüyor. Bu yüzden önce yedek alın.
  4. Adım: Kayıt işlemini tamamladıktan sonra telefonunuza Android P Beta programına kayıt olundu güncellemeyi yüklemek ister misiniz? şeklinde bir uyarı gelecek. Eğer bu uyarı görünmüyorsa; Ayarlar>Sistem>Yazılım Güncelleme bölümünden güncellemeyi denetleyin.
  5. Adım: Android P Beta güncellemesi, Yazılım Güncelleme bölümünde göründüğünde 1.2 GB büyüklüğündeki indirme işlemini başlatın.

Android P Beta alacak telefonlar

Android P Beta güncellemesini; Essential Phone, Nokia 7 Plus, OnePlus 6, Oppo R15 Pro, Sony Xperia XZ2, Vivo X21UD, Vivo X21 ve Xiaomi Mi Mix 2S modelleri de alıyor.