Ethereum madenciliği için son tarih belli oldu

Ethereum

Temmuz ayına günler kala madenciler panikte. Fakat artık Ethereum madenciliği için son tarih belli oldu! İşte detaylar.

Madencilik denildiğinde pek çok kişinin aklına ilk olarak Ethereum gelecektir. Bir zamanlar Bitcoin de aynı Ethereum gibi ekran kartlarıyla çıkartılabiliyordu. Fakat artık BTC çıkarmak için ASIC isimli cihazlardan satın almak gerekiyor. Bu cihazlar da tahmin edebileceğiniz üzere hayli pahalı. Üstelik tek görevleri de BTC çıkarmak. Yani ekran kartı gibi madencilik sonrasında farklı bir amaç için kullanabileceğiniz yapıda değiller.

ETH madenciliği ise GPU yani ekran kartlarıyla yapıldığı için hala pek çok avantajı beraberinde getiriyor. Fakat Temmuz ayının gelmesiyle birlikte ETH gelirlerinde önemli bir azalma yaşanması bekleniyor.

Ethereum madenciliği için son tarih belli oldu

Zaten şu sıralar ETH ağındaki zorluk seviyesi zirve yapmış durumda. Öyle ki neredeyse ETH gelirleriyle RVN gelirleri aynı seviyelere geldi. Hal böyle olunca madenciler de ETH yerine RVN kazmaya başladılar.

Özellikle Temmuz ayında gelecek olan güncelleme ile ETH gelirlerinin daha da düşmesi bekleniyor. Bu durumda RVN getirisi ETH’nin hayli önüne geçecektir. Sonuç olarak bu işi kar odaklı yapan pek çok madenci de farklı coinlere yönelecektir. Zaten ETH ağındaki PoS işlemlerinin yayılmasıyla birlikte PoW tabanındaki madencilik işlemleri de tamamen sona erecektir.

Yani Ethereum madenciliği için Temmuz ayının kritik bir son olması muhtemel görünüyor. Dip not olarak belirtelim. Bu içeriğimiz yatırım tavsiyesi değildir.

Honor MagicBook X 14 ve X 15’i 10. Nesil Intel işlemcilerle piyasaya sürdü