Android P Beta sürümü yayınlandı!

Android P duvar kağıtları

Google I/O 2018 etkinliğinde Android P Beta sürümü duyuruldu. Geliştiricilerin beğenisine sunulan Android P Beta ile gelen tüm yenilikler ve Android P Beta alan telefonlar haberimizde.

Google, bugün geliştiricilerin merakla beklediği Google I/O 2018 etkinliğini düzenledi. Bu etkinlikte öne çıkan konu ise Android P Beta oldu. Etkinlik sonrası bazı modeller için yayınlanan güncelleme ile gelen önemli yenilikleri sizler için derledik. Ayrıca Android 9.0 Beta’yı alan telefonları da sizler için bir araya getirdik.

Android P Beta ile gelen yenilikler

Android P sürümü ile yeni sistem navigasyonu ekleniyor. iPhone X’daki benzer bir sisteme sahip olan bu yeni arayüz sayesinde, uygulamalar arasında geçiş artık daha kolay bir hal alıyor.

Android P Beta

Adaptive battery özelliği sayesinde batarya tüketimi daha akıllı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Uygulamaların işlemciye olan yükünü azaltan Adaptive battery, Android P’nin en önemli özellikleri arasında yer alıyor.

İşte Android P’nin en yeni özellikleri!

El ile döndürme özelliği sayesinde artık dilediğiniz ekranda, ekranı yatay veya dikey olarak konumlandırabileceksiniz.

Uygulama Eylemleri özelliği sayesinde Android telefonunuzu sizin alışkanlıklarınızı belirliyor ve buna göre tepki veriyor. Örneğin; telefonunuza kulaklık bağladığınızda otomatik olarak Spotify uygulaması açılsın mı diye size bir seçenek sunuluyor.

YouTube ve Android’in yapımcılarından, Android P’de Digital Wellbeing adlı özellik Android P ile geliyor. Bu özellik cihazınızda nasıl kullandığınızı ve uygulamalarda geçirilen süre gibi gösterge tablosu sunuyor.

Android P Beta alan telefonlar

Android P sürümünü ilk etapta Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modelleri alacak. Daha sonraki süreçte ise bu sürümün test aşaması Essential Phone, Nokia 7 plus, OnePlus 6, Oppo R15 Pro, Sony Xperia XZ2, Vivo X21UD, Vivo X21 ve Xiaomi Mi Mix 2S modellerinde yapılacak.

Şimdilik Beta aşamasında olan bu sürümün yaz aylarında doğru başta Pixel modelleri olmak üzere, test aşamasında kullanılan diğer modellere de sunulması bekleniyor. Listede Samsung gibi önemli bir üreticinin yer almaması biraz bizleri üzdü. Tahminlerimize göre; Samsung modelleri 2019 ortasında Android 9.0 P ile anca tanışabilecek.

Android P Beta

Ancak yine de Google’ın farkı üreticiler ile Android P sürümünü test etmesi güzel bir şey. Bu sayede yeni Android güncellemeleri daha hızlı sunulabilecek.