Göbeklitepe monoliti ortadan kayboldu

gizemli monolit Gobeklitepede

Bir süre önce Göbeklitepe’de ortaya çıkan monolit ortadan kayboldu. Peki Göbeklitepe monoliti ne oldu? İşte yanıtı.

Yaklaşık olarak 1 senedir dünyanın çeşitli bölgelerinde monoliteler ortaya çıkmaya başladı. Hatırlanacağı üzere ilk monolitler Amerika’da ortaya çıkmıştı. Sonrasında ise Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde de ortaya çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde ise insanlığın sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe’de bir monolit ortaya çıktı. Gizemi tam olarak çözülemeyen bu monolit geçtiğimiz gün ortadan kayboldu. Peki bu monolite ne oldu?

Göbeklitepe monoliti ortadan kayboldu

Muhtemelen monotliti oraya koyan kişiler şimdi de ortadan kaldırmış olabilirler. Ya da birileri monoliti çalmış olabilir. Şimdilik bilmiyoruz. İşin diğer boyutundan bakacak olursak bu monolitlerin tamamen uydurma şeyler olduğunu iddia edenler de mevcut.

Bu yapıların sadece turist çekme amaçlı bazı yetkililer tarafından belli bölgelere yerleştirildiği söyleniyor. Nitekim bu akla mantığa uygun olan doğal bir açıklama.

Diğer açıklama ise bu monolitlerin uzaylılar tarafından yerleştirilen ileri teknoloji gözlem cihazları olduğu yönünde. Bu tamamen uçuk bir söylem. Zira böyle bir şey söz konusu olsa o monolitler çoktan bazı ülkeler tarafından toplanıp çeşitli gözlem yerlerine konumlandırılırdı.

Sonuç olarak artık Göbeklitepe’deki monolit yok. Bu monolitin nasıl geldiği bilinmiyordu. Nitekim ortadan nasıl kaybolduğu da bilinmiyor. Belki Atiye’nin önümüzdeki sezonlarında bahse konu monolitin gizemi de çözülebilir. Bekleyip göreceğiz.

Google Android 12 tasarım görüntüleri ortaya çıktı