Apple Car ortadan kayboldu

Apple Pazartesi M3 çipini tanıtabilir!

Apple Car, 10 yıldır geliştirilen bir proje. Ara ara gündeme geliyordu. Geçtiğimiz aylarda Apple’ın paravan şirket aracılığıyla araç test yeri satın aldığı ortaya çıkmıştı. Analist Ming-Chi Kuo, Apple Car hakkında oldukça dikkat çeken bir yorumda bulundu. Araç üzerindeki tüm çalışmaların kaybolduğunu, görünür olmadığını söyledi. İşte detaylar…

Apple analisti Ming-Chi Kuo yaptığı açıklamada, “Apple Car‘la ilgili çalışmalar şu anda tüm görünürlüğünü kaybetmiş halde. Apple’ın otomotiv pazarına girmesi için satın alma stratejisi geliştirmesi gerekli. Eğer bunu yapmazsa Apple Car’ın önümüzdeki yıllar içinde seri üretime girmesi mümkün olmayabilir” dedi. Kuo’nun söylediği bu durum bazı söylentilerde de işaret edilmişti. İddialarda çalışmaların hedeflerin gerisinde kaldığı, projenin tam olarak yönlendirilemediği, bazı noktalara sıfırdan yeniden başlandığı, şirket içi çekişmelerin yaşandığı ileri sürülmüştü. Bu eski iddiaları ele alırsak, Ming-Chi Kuo’nun dedikleri doğru görünüyor.

Apple Car

Max Tech YouTube kanalından Vadim Yuryev de, Tesla’nın elektrikli araç pazarındaki başarısının Apple’ın çalışmalarını sekteye uğrattığını söyledi. Apple Car’ın Tesla araçlara göre daha pahalı olacağını belirtti.

Ming-Chi Kuo ve Vadim Yuryev’in açıklamalarıyla birlikte Bloomberg’ten Mark Gurman’ın geçtiğimiz sene sonunda paylaştığı rapor da gündeme geldi. Gurman’a göre Apple otomobil projesini önemli ölçüde küçülttü ve tamamen otonom bir araç çıkarmayı da planlamıyor. Apple direksiyonu ya da pedalları tamamen olmayan bir araç tasarlamayı hedefliyordu. Ancak bunun uygulanabilir olmadığına karar verdi. Şirket böyle bir model yerine rehberli sürüş özelliklerine sahip, fakat her zaman kendi başına çalışmayan araç üzerine odaklandı.

Apple Car için herhangi bir üretim ortağı belirlenmedi. Bu yüzden önümüzdeki yıllar içinde projeyle ilgili değişiklikler ve güncellemeler olabilir.

Apple, iPhone 15 Pro üretimini azaltabilir