Alman veri istasyonu denizde gizemli bir şekilde kayboldu

veri istasyonlari

Dünyanın en büyük cihazlardan bir tanesi olarak bilinen Alman veri istasyonu son derece ilginç bir kaza ile denizin derinliklerinde kayboldu. Almanya’nın adeta göz bebeği olan bu cihaz hakkında henüz net bir arıza problemi tespit edilemedi. İşte haberimizin detayları.

Değeri yaklaşık olarak 300.000 euro olan bu veri istasyonu normal şartlarda ağırlığından dolayı herhangi bir canlının saldırısına uğraması mümkün olmayan türdendi. Yarım tondan çok daha fazla ağırlığa sahip bu istasyon, gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Dalgıçlar her ne kadar kıyıdan 1.8 kilometre uzaklıkta dalış yapsalar bile, yine de pek bir şey bulamadılar.

Alman veri istasyonu deniz suyu kalitesini ölçüyordu

Bu tarz gizemli kaybolma olaylarında genellikle askeri bazı ipuçları aranır. Ancak bu veri istasyonu hiçbir şekilde askeri bir görev üstlenmemişti. İstasyonunun tek görevi deniz suyu kalitesini tam olarak ölçebilmekti.

Alman denizalti

2016 yılından beri hiçbir şekilde problem yaşatmayan ve sürekli olarak veri aktaran cihaz, 21 ağustos günü herhangi bir veri aktarımı gerçekleştirmedi. Bunun üzerine yetkililer şüphelendi ve bölgeye dalışlar gerçekleştirdi. 770 kilogram ağırlığına sahip ve gücünü kıyıdan çekilmiş bir güç kablosundan alan bu cihaz, klorofil ve metan miktarını ölçüyordu.

Dalgıçlar yaptıkları aramalar sonucunda; parçalanmış bir güç kablosu ve denizin dibine çökmüş bazı küçük metal parçaları buldu. Veri istasyonunun bulduğu veriler kesinlikle paha biçilemez değere sahipti. Peki sizce bu veri istasyonu ne tür bir kazaya uğradı. Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google kişisel verileri reklamverenlere dağıtılmış


Yorumlar kapatıldı.