Google Android 12 tasarım görüntüleri çıktı!

Google Android 12 tasarım görüntüleri çıktı!

Google Android 12 bu yıl geliyor. Eğer şirket geçmiş sürüm zamanlamasına bağlı kalırsa bu Android 12 tam olarak sohbaharda gelecek. Resmi açıklamalardan önce bazı beta görüntüler oraya çıktı. XDA tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, Android 12’nin ilk ekran görüntüleri olarak karşımıza çıktı.

Google’ın, bu ayın ilerleyen günlerinde Android’in en yeni sürümü olacak Android 12 için bir Geliştirici Önizleme sürümü yayınlaması bekleniyor. Android 12 Geliştirici Önizleme sürümü, işletim sistemi hakkında net bilgiler edinmemizi sağlayacak. Ancak bundan önce Android 12’ye ait olduğu iddia edilen bazı ekran görüntüleri de internete sızdırıldı. XDA Developers, Google’ın Android 12 için hazırladığı belgelere ulaştı. Ardından Android 12’ye ait olduğu iddia edilen ilk ekran görüntülerini paylaştı.

Google Android 12 tasarım görüntüleri çıktı!

Yeni işletim sisteminin yeni bildirim menüsü var. Buna göre yarı şeffaf arka plan yerini gri-bej karışımı bir arka plana bırakıyor. Ancak koyu modda bu arka planın değişmesi muhtemel. Konuşmalar ile uygulama bildirimleri birbirinden açık bir şekilde ayrılıyor.

Android 12’de göreceğimiz belki de en önemli “gizlilik” özelliği, yukarıdaki ekran görüntüsünde sağ üst köşede yer alan kamera ve mikrofon simgesi. Aktarılan bilgilere göre Android 12’de bir uygulama kamera ya da mikrofonu kullanmaya başladığında, sağ üst köşede kamera ya da mikrofon (ya da her ikisinin birden) simgesini göreceksiniz. Bu simgeye dokunduğunuzda ise bir açılır pencere bildiriminde kamera ya da mikrofonu kullanan uygulamayı göreceksiniz. Android 12’nin gizlilik ayarlarında kamerayı tamamen kapatma, mikrofonu susturma konum erişimini kapatma gibi bazı özel ayarlara erişebileceksiniz.

Google Android 12 tasarım görüntüleri çıktı!

Google Android 12 ile birlikte işletim sistemine “görüşmelerwidget’ları eklemeyi planlıyor. Bu widget’lar gelişmiş bir kişi kısayolları olarak karşımıza çıkıyor. Android 12’ye gelmesi beklenen diğer şeylerden biri ise ‘telefonunuzun arkasına iki kez dokunma’ hareketi. Wi-Fi şifrelerini yakındaki cihazlarla paylaşma, geliştirilmiş bir tema sistemi geliyor. Bunun yanı sıra sistem güncellemelerinden ayrılmış emoji güncellemeleri ve bir uygulama hazırda bekletme modu da gelecek.

Samsung Galaxy A52 5G, FCC sertifikasyonunda ortaya çıktı