Getir mali sıkıntılar yüzünden fon arayışına girdi

Getir,

Getir,  Fransa, İspanya ve Portekiz’den çıktıktan sonra Birleşik Krallık’ta ayakta kalmaya çalışıyor. Markanın yaşadığı sıkıntıların Avrupa’da da devam etmesi, platformunun bölgedeki geleceğine ilişkin endişeleri artırıyor.

Getir, İngiltere’deki bazı şubelerini kapatırken, ekipmanlarının bir kısmını açık artırmayla satmaya başladı.

Ticari emlak acentesi Sanderson Weatherall’ın web sitesinde listelenen ürünlerde, scooter ve kasklarından tutun ısı yalıtımlı gıda dağıtım kutuları ve perakende donduruculara kadar birçok çeşit yer aldı. Açık artırmanın açıklamasına göre, bu ürünler  ” Getir şubelerinin kapatılması nedeniyle ihtiyaç fazlası” olduğu belirtildi.

Getir,

Firmanın  Londra’daki dört bölgede,  2022’de 1,2 milyar dolara satın aldığı Gorillas’ı tanıtmak ve kendi bilinirliğini arttırmak  için ofisine gönüllüler istediği de  ortaya çıktı. Şirket buna ek olarak  nakit akışını artırma girişimleri ile  yeni bir finansman turu hedeflediği de ortaya çıktı.

Sky News’e göre Getir, mevcut yatırımcılarından biri olan Abu Dabi egemen varlık fonu Mubadala’dan bir sermaye arayışında ve şu anda bu girişimle “ileri düzey görüşmelerde” bulunuyor.

Pitchbook verileri Mubadala’nın 2023’ün ikinci çeyreğinde 435,5 milyon Avro yatırım yaptığını gösteriyor. Bu, 2022’de yapılan 690,7 milyon Avroluk yatırımın ardından geldi, ancak bu yatırım şirketin değerlemesini %42,4 oranında düşürdü.

Getir‘in Birleşik Krallık’taki sermaye ve satışlarını artırma ihtiyacı, Avrupa’daki varlığını azalttığı bir döneme denk geliyor. Geçtiğimiz birkaç ay içinde şirket Fransa, İspanya ve Portekiz’den çıkacağını duyurmuştu. Alman gazetesi Handelsblatt, şirketin İtalya ve Hollanda’dan da çıkmayı düşündüğünü bildirdi.

Bu durum markanın faaliyetlerini yalnızca iki Avrupa pazarına indirgeyecek: Almanya ve İngiltere.

Tesla, 30 Eylül’e kadar geçerli kampanyasını duyurdu