HUAWEI MatePad Air inceleme: İster tablet, ister laptop gibi kullanın!

b err

#İŞBİRLİĞİ

HUAWEI MatePad Air akıllı tablet ile karşınızdayız. Huawei’nin dikkatimizi çeken bir özelliği, bir ürün ailesi hazırlıyor ve sonrasında yeni üyelerle o aileyi genişletmeyi sürdürüyor. Bu, devamlılık tarafında önemli bir detay. Hem, her yeni cihaz, önceki cihazdan elde edilen tecrübelerin birikimiyle daha iyi deneyimler olarak karşımıza çıkabiliyor. MatePad Air de an itibarıyla en iddialı akıllı tabletler arasında yerini alıyor diyebiliriz. Neden mi? Mesela…

HUAWEI MatePad Air inceleme: İster tablet, ister laptop gibi kullanın!

HUAWEI MatePad Air, şirketin 144Hz ekran tazeleme değeri sunan ilk tableti. Bu tip detayları, son yıllarda akıllı telefonlarda görmeye başladık. Tablet tarafında da görebiliyor olmamız sevindirici. Öte yandan bu tablet, Huawei tabletler arasında 3:2 görüntüleme sunabilen ilk ürün. Bu sayede, aynı ekranda standart cihazlara kıyasla daha fazla içerik görüntülemesi yapılabiliyor. Bu, yeri gelir bir şeyler okurken, yeri gelir bir şeyler yazarken fazlasıyla işinize yarayabilir. Bitmedi…

Günümüzde çoğumuz Netflix, YouTube ve Spotify gibi uygulamaları sıklıkla kullanıyoruz. Böyle kaliteli bir ekranda, yüksek çözünürlük ve yüksek akıcılık gibi unsurlar yardımıyla etkileyici görsel deneyimler elde edebiliyoruz. Kendi adıma konuşmam gerekirse, akıllı telefon ve akıllı tablet üzerinden sıklıkla dizi ve film izleyen biriyim. Böyle bir tablet, haliyle mobil izleme deneyimimi adeta seviye atlatıyor.

Tabii kullanılan bir diğer popüler streaming platformu da Spotify… Tabletimizde tam 4 hoparlörden oluşan sistem bulunuyor. Bu da çoğu kez bir kulaklığa ihtiyaç duymadan işitsel detayları keyifle deneyimleyebilmenize imkân sunuyor. Yalnızca film izlerken ve müzik dinlerken değil, podcast’leri takip ederken de sorun yaşamıyorsunuz.

Kulaklık mı kullanmak istiyorsunuz, hiç sorun değil! Ürün, aynı anda iki kulaklık bağlantısına izin veriyor. Bu, aile üyeleriniz ya da arkadaşlarınızla aynı anda, yüksek kaliteli deneyimler elde edebilmeniz için güzel bir detay.

HUAWEI MatePad Air inceleme: İster tablet, ister laptop gibi kullanın!

Ürün, manyetik olarak eşleştirilebilir bir klavye ve kalemle de kullanılabiliyor.

Büyük ekran, takılabilir klavye yardımıyla adeta bir laptop formunu alıyor. Bu esnalarda ekranı ikiye bölebilir ve bir yandan bir şeyler yazarken bir yandan da sevdiğiniz videoları izleyebilirsiniz.

Klavyeyi ister tabletle birleştirerek kullanın, isterseniz ekranı farklı bir noktaya, klavyeyi de farklı bir noktaya konumlandırarak kullanın. Seçim size kalmış. Klavyede pek çok kısayol tuşu yer alıyor ve bir bilgisayar kullanırken tercih ettiğiniz tuş kombinasyonlarının büyük bir kısmını burada da kullanabiliyorsunuz.

Tableti klavye ile kullanırken 160 derecelik açıda deneyimler gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bir kaleminiz var ve çizimler yapmayı düşünüyorsanız, bu kez de 120 derecelik açıda, bileğinizi daha rahat konumlandırarak çalışabilirsiniz.

Kalem demişken, hassasiyet ve uç faktörleri önemli tabii. Çizim yapmaktan hoşlanan ya da sadece toplantılarda hızlı notlar almak isteyenler için bu da güzel bir faktör. Örneğin güncellenmiş Huawei Not Defteri uygulaması, ekranı bölerek kullanmanıza, bir yandan notlar alırken bir yandan da çizimler yapabilmenize imkân sunuyor. Bu uygulamada görseller kullanabilir, çizimler yapabilir ve önceden hazırladığınız diğer notları da kullanabilirsiniz.

Klavyenin tuşları genel olarak büyük, tuşlar arası açıklık yeterli düzeyde ve çalışması da gayet sessiz. Yani bir ofiste ya da kütüphanede bile en yakınınızdakini rahatsız etmeden çalışabilirsiniz.

HUAWEI MatePad Air inceleme: İster tablet, ister laptop gibi kullanın!

11.5 inç değerdeki ekran, IPS teknolojisi üzerine inşa edilmiş ve 2800 × 1840 çözünürlük sunuyor.

P3 geniş renk gamı sunabilen ekran, bir şeyler izlerken ya da oynarken hem canlı renkler hem de net detaylar sunabiliyor. 144Hz faktörü gerçekten önemli. Tabii pil tasarrufunu göz önünde bulunduruyorsanız, ekran tazeleme değerini düşürme şansınız da var.

Ekran, en ufak dokunuşlara dahi hızlı cevaplar verebiliyor ve kaliteli ürünlerde sıklıkla söylediğimiz “yumuşak dokunuşlarla yol alma” hissini uyandırıyor.

İster siyah, isterseniz beyaz

Ürün, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip. Köşelerden yumuşatılmış, pürüzsüz ve ince yapıda bir tabletten söz ediyoruz.

Tabletimiz sadece 6.4mm kalınlıkta 508 gram ağırlıkta. “Taşınabilirlik” faktörünün de ön planda olduğunu göz önüne alırsak, bu ürünü yanınızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Bir toplu taşıma aracındayken tablet modunda kullanabilir, bir cafe’ye oturduğunuzda da klavyesiyle eşleştirerek laptop moduna geçiş yapabilirsiniz. Bu tip kullanım imkânları, mekâna göre kullanım tercihlerini belirlemek isteyenlerin hoşuna gidecektir.

Gücünü bir canavardan alıyor: Qualcomm Snapdragon 888

HUAWEI MatePad Air, Qualcomm’un üst seviye çipset çözümlerinden Snapdragon 888 ile geliyor. Kısacası, an itibarıyla amiral gemisi bir tablet olduğunu söyleyebiliriz. İster güçlü bir uygulama, isterseniz güçlü bir oyun açın, performans tarafında bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Ek olarak, böyle bir çipset, ekranı yarıya bölerek aynı anda birden fazla işlem yürütmek için de avantajlı.

Bildiğiniz gibi günümüzde, artık tabletler üzerinden de video düzenleme – montaj gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Acil bir toplantı için tabletin ön kamerasından yararlanılabiliyor ve dahası yapılabiliyor. İşte bu tip işlemler için MatePad Air, fazlasıyla uygun bir model.

Ön kamera demişken, tabletin ön kamerası, 8MP değerde ve 105 derecelik geniş açı sunabiliyor. Bu sayede yalnızca kendinizi değil, aynı zamanda sunum raporlarınızı da ekranda gösterebilirsiniz. Kamera, FollowCam özelliğine sahip ve sizi takip edebiliyor. Bu sayede her an karşınızdakilerle kontağı kaybetmemiş oluyorsunuz. Hem kamera karşısında sabit durma zorunluluğu da ortadan kalkıyor. Böylece daha interaktif sunumlar gerçekleştirebilir, çeşitli belgelerle sunumlarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Bu arada, cihazda 4 hoparlörün olduğundan söz etmiştik. Buna dörtlü mikrofon sistemini de dahil edelim isterseniz. Böylece toplantılarda berrak işitsel detaylar elde edebiliyorsunuz.

HUAWEI MatePad Air inceleme: İster tablet, ister laptop gibi kullanın!

HarmonyOS 3.1 işletim sistemi

Ürünümüz 128GB dahili depolamaya ve 8GB RAM faktörüne sahip. HarmonyOS 3.1 işletim sistemiyle gelen ürün, Android oyun ve uygulamaları rahatlıkla indirmenize imkân sunuyor. İsterseniz Huawei’nin uygulama mağazasını kullanabilir, isterseniz de resmi websitelerindeki APK dosyalarını indirerek çalıştırabilirsiniz.

Huawei’nin kendi mağazası App Gallery’ye baktığımızda, yerli ve yabancı pek çok oyun ve uygulamayı bulabiliyoruz. Ülkemizde özellikle bankacılık uygulamaları ve alışveriş uygulamaları tercih ediliyor. Bu noktada pek çok üreticinin resmi uygulamalarının güncel versiyonlarıyla Huawei uygulama mağazasında yer alıyor olması sevindirici.

Google uygulamalarını kullanabilmek için de yine Huawei uygulama mağazasına gidebilir ve GBOX uygulamasını indirebilirsiniz. Bu uygulama aracılığıyla Gmail, YouTube, Google Maps de dahil pek çok popüler uygulamayı kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Gelelim kameralara…

Cihazın arka tarafında 13MP kamera bulunuyor. f1.8 açıklık değeri bulunan kamera,belgelerin dijital ortama aktarılması için iyi bir oyuncu. Düşük ışık koşullarında da iyi sonuçlar veren ve otomatik odak özelliği de bulunan kamera, video çekim tarafında da 4K 30FPS ve 1080p 60FPS çekim seçeneklerini sunuyor.

Ön taraftaki kameramız ise, 8MP değerde ve bu kamerayla da 1080p 30FPS video kayıtları gerçekleştirilebiliyor.

HUAWEI MatePad Air inceleme: İster tablet, ister laptop gibi kullanın!

PC deneyimine biraz daha yaklaşmak ve ekosistem oluşturarak daha fazla imkâna sahip olmak

PC App Engine teknolojisi yardımıyla PC benzeri bir kullanım mümkün oluyor. Zaten fiziksel klavye ve kalemimiz var. İsterseniz bunlara bir de mouse’u dahil edebiliyoruz. Office uygulamaları ve iş mail’leriniz için ideal. Notlar almak, çizimler almak, bir yandan dokunmatik ekranı kullanmak ve bir yandan da fazlasını yapabilmek güze.

Fazlası derken?

Huawei, “Ekosistem” üzerinde sıklıkla duran bir marka. Dolayısıyla bu ürün, ekosisteminizin yeni bir parçası. Uyumlu diğer Huawei cihazlar ile kablosuz olarak dosya transferleri gerçekleştirebilir, ekran paylaşımı yapabilir ya da tabletinizi ikinci ekran olarak kullanabilirsiniz.

Android’te kullanmaktan çok hoşlandığınız oyun ve uygulamalar mı var? Bunları PC tarafına aktarabilir ve bu sayede daha büyük ekranlarda da deneyimleyebilirsiniz.

Huawei MatePad Air’in pil ve hızlı şarj detayları

Ürünümüz, 8300mAh pile sahip. Tabii hızlı şarj destekli adaptörü de kutuda geliyor. 40w SuperCharge destekli adaptör sayesinde ürünü kısa sürede şarj edebilirsiniz. Huawei, tek şarj ile 12 saate kadar yere video oynatma imkânının olduğunu bildiriyor. Bu da örneğin tek şarj ile hafta sonu dizi ve film keyfi yapabileceğiniz anlamına geliyor.

Cihaz, kablosuz bağlantı tarafında da iddialı çözümler sunuyor. Bluetooth 5.2, Wi-Fi ax ve MIMO özellikler sunabilen tablet, güncel teknolojilerle uyumlu hareket etmek isteyenler için tatmin edici.

Toparlamak gerekirse…

HUAWEI MatePad Air, an itibarıyla en güçlü akıllı tabletlerden bir tanesi. Özellikle ince ve hafif tasarımı, onu taşınabilirlik tarafında iddialı konuma getiriyor. 144Hz tazeleme değeri sunan ekranı, manyetik klavye ve kalem desteğinin sunulması, yer ve mekâna göre farklı kullanım deneyimlerini mümkün kılıyor. İster bir tablet gibi kullanın, ister bir çizim tablosu gibi, isterseniz de bir laptop gibi. MatePad Air, Qualcomm Snapdragon 888 sayesinde de aynı anda birden fazla işlemi hızlıca yapmanıza ve uzun süreler yüksek performans elde etmenize yardımcı olacaktır.

Tablet hakkında daha fazla detay için buraya tıklayarak resmi sayfaya erişebilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

DreameBot D10s temizlik robotu: Temizlik için akıllı yardımcınız!