Tesla, 30 Eylül’e kadar geçerli kampanyasını duyurdu

Tesla'nın ilk çeyrek geliri

Tesla, kullanıcıların satın aldıkları Tam Sürücüsüz Sürüş (FSD) özelliğini önümüzdeki üç ay içinde teslim almaları koşuluyla yeni bir araca devredebileceklerini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Otomobil üreticisinin Q2 2023 yatırımcı çağrısı sırasında Elon Musk, kullanıcıların FSD’lerini (Tam Sürücüsüz Sürüş) devretmelerine izin verecek “tek seferlik bir af” duyurdu. Ardından, Twitter kullanıcısı Keith Dahlenburg, teklifin kuralları ve koşullarıyla birlikte bir ekran görüntüsünü yayınladı.

Tesla, 30 Eylül'e kadar geçerli kampanyasını duyurdu

Belki de en geçerli koşul, sahiplerin bu bir defaya mahsus aftan ancak 20 Temmuz – 30 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında yeni bir Tesla aracı teslim almaları halinde yararlanabilecek olmaları. Geriye dönük uygulanamadığı için bu tarihlerden önce ve sonra teslim alanlar ne yazık ki yeniden erişim için ücret ödemek zorunda kalacaklar. Hatırlatalım ki FSD pek ucuza gelmiyor – Tesla geçen yıl fiyatını 15.000 dolara çıkardı. Bu, özelliği 5.000 $ yıl önce yakalayabilen erken alıcılar için çok büyük bir fiyat artışı diyebiliriz. Artık özellik için tekrar ödeme yapmak zorunda kalmadan yeni bir model alabilmek bu açıdan iyi bir fırsat.

Transfer teklifini almayı seçen araç sahipleri, mevcut araçlarının kapasitesini kaybetmek zorunda kalacak. Tesla, planlanan teslimat tarihinden bir hafta öncesine kadar eski EV’lerinden FSD’yi kaldıracak ve yeni bir araba için satın alımlarını iptal etseler bile geri alamayacaklar. Bununla birlikte, Tesla ayrıca promosyon sona erene kadar teslimatı garanti etmiyor, bu nedenle mal sahipleri, teslimatları ne yazık ki gecikirse teklifi yine de kaçırabilir.

James Cameron: “Sizi yapay zeka konusunda uyardım, dinlemediniz”