Getir uygulaması yatırım üstüne yatırım alıyor

Getir

Türkiye’nin en büyük girişimleri arasında yer alan Getir uygulaması, yatırım üstüne yatırım almaya devam ediyor. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Kısa bir süre içerisinde sizi ihtiyaçlarınızla buluşturan Getir uygulaması, yatırım almaya devam ediyor. Hem yerli hem de yabancı birçok kişi bu uygulamaya büyük yatırımlar yapıyor. Silikon Vadisi yatırımcıları içerisinde yer alan Michael Moritz, uygulamaya olan güveni nedeniyle yatırım yaptı.

Türkiye’de bazı uygulamalar gerçekten de çok büyük yatırımlar alabiliyor. Mesela Yemek Sepeti yine geçtiğimiz günlerde benzer bir yatırım almıştı. Ancak yatırımların büyük bir bölümünün satın alma şeklinde gerçekleşmesi büyük bir sorun oluşturuyordu. Bu girişim satın alım yerine yatırımı tercih etti.

Getir uygulaması yeni bir sistem deniyor

Türkiye’de Fiba ve Esas Holding; dışarda ise New York merkezli Tiger Global ve Silikon Vadisi’nden Goodwater Capital bu süreçte yatırım yapan gruplar arasında yer alıyor. Bu yatırımcılar hem yerel hem de küresel çapta saygın kuruluşlar olarak biliniyor.

Getir uygulaması yatırım
Getir uygulaması tarafından yapılan açıklamada, “Bugün Türkiye’nin 18 şehrinde 1.500 ürünü ortalama 10 dakikada kullanıcılara ulaştırıyoruz. Bunun yanı sıra GetirYemek, GetirBüyük ve GetirSu ile hizmet çeşitliliğimizi artırdık.” ifadelerine yer verildi. Bu uygulama, sadece 5 yıl içerisinde 850 milyon dolar gibi bir değer kazandı. Yani hem hizmetler hem de şirket değeri artırıldı.

Tüm bunlara ek olarak Getir uygulaması tarafından yeni bir sistem duyuruldu. Buna göre çalışanlar da yine aynı şekilde uygulamaya yatırım yapabilecek. Peki siz bu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.