Getir uygulaması 500 milyon dolar yatırım alabilecek mi?

Getir

Türkiye’de güçlü bir gelişme kaydeden getir uygulaması 500 milyon dolar yatırım almak için harekete geçti. Hadi gelin konu ile ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Getir uygulaması 500 milyon dolar aslında çok uzak değil. Seqouia Capital ve Tiger Global gibi yatırım grupları bu girişime önemli desteklerde bulunmuştu. Yaklaşık olarak 300 milyon dolarlık fon sağlandığı ifade ediliyor. Destek fonu ile birlikte 2,6 milyar dolar değerleme kazanan şirket gözünü daha yükseklere dikti. Gelen son detaylara göre 500 milyon dolarlık ilave ek yatırım aranıyor.

Getir uygulaması aslında Sadece değerleme kazanmak istemiyor. Aynı zamanda New York Borsası’nda halka açılmak için gerekli çalışmalara devam ediyor. Eğer bu hızla giderse kısa bir süre içerisinde borsada listelenme hakkı kazanacak.

Getir uygulaması yeni bir sistem kullanıyor

Şirketin kurucusu tarafından yapılan açıklamalarda yeni finansman arayışlarında oldukları söylendi. Özellikle Türkiye dışında faaliyete geçmeleri için ciddi bir fon sağlanması gerekiyor. Aksi halde yatırımlar çöpe gidebilir.

Getir uygulaması 500 milyon

Halka arz ile ilgili konuşan şirketin üst düzey yöneticileri kısa vadede böyle bir planlama yapmadıklarını söyledi. Tüm bunlara ek olarak yapay zeka sistemlerinin her ülkede çalışacak şekilde düzenlendiğini ifade etti. Yani bu uygulamada tüm verileri toplayıp kullanıcıya sunan bir yapay zeka tercih ediliyor. Bir ay içerisinde neyin satılıp satılmadığı listelenerek yol haritası belirleniyor.

Chrome 90, paylaştığınız bağlantıya “hightlight ekleme” özelliği getiriyor

2021 yılında en az 3 ülkede faaliyet halinde olmayı planladıklarını söyleyen bu şirket, son derece agresif davranıyor. Muhtemelen kısa bir süre içerisinde fon bulunacak ve borsaya açılacaklar. Peki siz Getir uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz?