Geniş kapsamlı koronavirüs aşısı tüm virüs türlerinden koruyabilecek

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Denemeleri devam eden geniş kapsamlı koronavirüs aşısı tüm virüs türlerinden koruyacak gibi görünüyor. Şu an devam eden çalışmalar bilim dünyasında umut yarattı. Hadi gelin konuyla ilgili bütün detaylara birlikte bakalım.

Koronavirüs aşısı şu an için daha çok sadece bir virüs türünü hedef alıyor. SARS-CoV-2 olarak bilinen bu virüs türü vücudu ciddi ölçüde olumsuz etkiliyor. Semptomlar ağır bir şekilde ortaya çıktığı için insanları ölüme kadar götürebiliyor. Ancak işin başka bir boyutu daha var. Koronavirüs ailesi sadece bu virüsten oluşmuyor.

Bilindiği kadarıyla şu anda 6 farklı Koronavirüs türü bulunuyor. Bunlar insan hayatını olumsuz yönde etkilemesi ile bilinen virüsler. Fakat sadece bir gruba yönelik aşı geliştirilmesi diğerlerine karşı korunmasız kalınmasına neden oluyor.

Geniş kapsamlı koronavirüs aşısı bir ilki başarabilir

Duke Üniversitesi İnsan Aşı Enstitüsü konu ile ilgili geniş kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar sonucunda eğer aşı geliştirilebilirse tüm Koronavirüs türlerine karşı önlem alınabilecek. Böylece sadece Koronavirüs değil aynı zamanda diğer büyük salgınlardan da korunmak mümkün olacak.

geniş kapsamlı koronavirüs aşısı

Şu anda bilim insanları maymunlar üzerinde denemeler yapıyor. Bu denemeler sonucunda mutasyona uğramış olan virüslerin de hedef alınması amaçlanıyor. Böylece tüm insanlığın koronavirüs türlerinin tamamına karşı bağışıklık kazanması amaçlanıyor.

Koronavirüsün yeni yan etkisi ortaya çıktı: Herkeste görülebilir

Pfizer ve Moderna gibi aşılardan farklı olarak bunlarda hedef virüsler genişletiliyor. Bilim insanları virüsün anahtar noktasına karşı bağışıklık tepkisi kazandırmak istiyor. Eğer aşılama hızı bu şekilde devam ederse pandemi yıllarca sürebilir. Bu nedenle herkes hızlıca aşılamanın yapılmasına gayret ediyor.