Gençler arasında yeni moda: İstifa partileri!

Gençler arasında yeni moda: İstifa partileri!

Gençler sürekli yeni bir trend ile gündeme gelmeye devam ediyor. Sosyal medya geliştikçe de dünya genelinde neyin trend olduğunu anlamak artık daha kolay. Çinliler şimdi istifa partileri düzenliyor. İşte tüm detaylar.

Çin Zhejiang eyaletindeki bir genç bankacılık işinden istifa ettiği gün arkadaşları bir parti düzenledi ve geleneksel evlilik ritüellerini hatırlatacak şekilde ii bırakmasını gong ve davul çalarak kutladı. Görünüşe göre artık gençler arasında istifa partileri moda oldu. Arkadaşları da Liang’ın göğsüne, üzerinde “Bu saçmalık işi bitti!” yazan kırmızı bir pankartın altına çiçekler takarak “işi bırakmasını tebrik ettiler”. Adeta bir düğün töreni gibi gerçekleşen kutlama artık Çin’de yeni bir trend olmuş durumda. Partiye arkadaşlarını davetiye yollayarak çağıran isim değişik etkinliği ile gündeme geldi.


Gençler arasında yeni moda: İstifa partileri!

Özellikle Çin’in kasvetli ekonomik beklentileri ve genç işsizlik oranının rekor düzeyde olduğu bir ortamda, bu tür pozisyonların yetersiz olması, kıskanılacak bir maaşla istikrarlı bir işten ayrılmayı kutlamak garip görünebilir. Ancak o zamandan bu yana bir kafe işleterek geçinen 27 yaşındaki Liang, Mayıs ayında işi bıraktığından bu yana daha mutlu olduğunu söyledi; bu, internette benzer durumda olan birçok kişi tarafından da paylaşılan bir duygu. Asya’da çalışma kültürü çok yoğun ve insanlar gerçek anlamda çok çalıştırılıp standart maaşlara sahip oluyorlar. Bu sebeple de gençler arasında iş bırakma oranları artıyor.

BMW R 1300 GS :  Yeni motoruyla segmentinde standartları belirliyor