Berat Albayrak istifası siber saldırı mı

Berat Albayrak istifası

Hiç beklenmeyen bir şekilde Berat Albayrak istifası yaşandı. Hazine ve Maliye bakanı olarak görev yapan Albayrak, siber saldırıya uğramış olabilir.

Bugün Instagram paylaşımları üzerinden ortaya çıkan Berat Albayrak istifası, siber saldırı tartışmalarını gündeme getirdi. Yaklaşık olarak 5 yıldır devam eden bakanlık sürecinde çok fazla tartışmaya yol açtı. Onu en fazla hedef aldıkları konu ise hiç şüphesiz döviz artışıydı.

Berat Albayrak kendi Instagram hesabı üzerinden bir anda kamuoyuna duyuru isimli bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşıma bakıldığında, sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiği yazıyordu. Bütün bunlar henüz netliğe kavuşmadığı gibi siber saldırı iddiaları gündeme atıldı.

Berat Albayrak Twitter hesabı askıya alındı

hükümet yetkilileri genellikle istifa ettiklerinde resmi Twitter hesapları üzerinden duyuruda bulunuyorlar. Ancak ilk defa bir bakan Instagram hesabını kullanarak istifa ettiğini duyurdu. Bu durumun ilk defa meydana gelmiş olması elbette şaşkınlık yarattı.

Berat Albayrak istifası

Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yapılan istifa açıklamasına bakıldığında hasta olduğu ve bu nedenle görevinden ayrılmak istediği görülüyordu. Ayrıca ailesine ve çocuklarına daha fazla zaman ayırmak istediğini de istifa metninde belirtti. Tüm bunlar aslında siber saldırı olma ihtimalini düşündürüyor.

Bugün onun yaptığı istifa paylaşımı ile aynı zamanda Twitter hesabı askıya alındı. Kendisinin resmi Twitter hesabına baktığınızda “böyle bir hesap yok” yazan bir sayfa göreceksiniz. Konuyla alakalı gelişmeler geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz. Sizce bu gerçek bir istifa mı yoksa siber saldırı doğru mu? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere paylaşabilirsiniz.