Sony CEO’su Kazuo Hirai İstifa Etti

kazuo hirai

Japon teknoloji devi Sony’nin yönetim kadrosunda sürpriz bir değişiklik yaşandı. Son 6 yıldır şirketin CEO’su olarak görev yapan Kazuo Hirai istifa etti. Konuyla ilgili açıklama dün Hirai’den geldi. Hirai bundan sonra yönetim kurulu başkanı olarak görev alacak. Yani artık şirket çok daha arka planda bir işte görev alacak.

Kazuo Hirai sonrası Sony’de işler değişebilir

Kazuo “Kaz” Hirai’nin istifa etmesiyle boşalan CEO koltuğunu Kenichiro Yoshida devralacak. Yoshida bugüne kadar Sony’nin CFO (baş finansal yöneticisi)’su olarak görev yapıyordu. Yoshida görevi 1 Nisan’da devralacak. Onun yerine CFO koltuğuna ise şu anda Sony Mobile CEO’su olan Hiroki Totoki oturacak. Yani anlayacağınız Sony yönetiminde taşlar yerinden oynuyor.

Yaşanan bu değişiklik sonrası Sony Mobile’a ne olacağı merak konusu. Bildiğiniz gibi şirket son yıllarda akıllı telefon pazarında rekabet etmekte zorlanıyor. Şirket, son derece başarılı olan PlayStation ve kamera departmanları sayesinde zirvede kalmayı başarıyor. Bu arada Hirai’nin istifasından sonra şirketin film kolunun da satılabileceği gündemde.

Kazuo Hirai sonrası Sony'de işler değişebilir

Alcatel 5’in Yeni Görüntüleri Sızdırıldı