ABD sinemaların Asya rüzgarı esiyor

Crazy Rich Asians

Sinema dünyasının en önemli pazarı haline gelen Amerika’da geçtiğimi hafta tam anlamıyla bir Asya rüzgarı esti. Bu rüzgarın baş mimarisi ise Crazy Rich Asians oldu.

Sinema dünyasına yön veren ülkelerin başında gelen ABD’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen filmler belli oldu. Crazy Rich Asians isimli kitap ile aynı ismi taşıyan film, açılış haftasında zirveye yerleşti. Oyuncularının neredeyse tamamı Asya kökenli olan film, ABD sinemalarında Asya rüzgarının esmesine neden oldu.

Crazy Rich Asians, ABD’de sürpriz yaptı

Kadrosunda Constance Wu, Michelle Yeoh, Henry Golding, Ken Jeonj ve Gemma Chan gibi isimleri barındıran Crazy Rich Asians’ın yönetmen koltuğunda ise Jon M. Chu oturuyor.

ABD’de yaşayan Asyalı oyuncuların rol aldığı film, açılış haftasında beklenmedik bir şekilde ABD’de zirveye yerleşti. Film ilk üç günde 24.24 milyon dolarlık hasılata imza atarak birinci sıraya yerleşti.

Geçtiğimiz hafta ilk sırada yer alan Meg ise ikinci haftasında 21.15 milyonluk hasılatıyla ikinci sırada yer aldı.

Vizyondaki ilk haftasını geride bırakan bir diğer yapım olan Mile 22 ise 13.6 milyon dolarlık açılışla kendisine 3. sırada yer bulabildi. Alpha isimli yapım 10.5 milyonla dördüncü, Mission Impossible Fallout ise 10.4 milyonla 5. sırada yer aldı.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Crazy Rich Asians ülkemizde vizyona girmeyecek. En azından şimdilik bu konuda bir açıklama yapılmış değil.

God of War için Antik Mısır sürprizi