Gears of War filminin senaryosunu ünlü isme emanet edildi

3 3

İlk Gears of War oyunu 2006’da çıktığında oynanış mekanikleri ve grafikleriyle oldukça konuşulmuştu. Gears of War üçleme olarak planlandı ve 2011’de çıkan 3. oyunla birlikte orijinal hikaye son buldu. Fakat Microsoft sevilen seriyi farklı oyunlarla ve farklı oyun stüdyolarıyla devam ettirdi. Popüler serinin filmi ise Netflix’ten geliyor. Senaryonun kim tarafından kaleme alınacağı belli oldu.

Netflix tarafından yapılan açıklamaya göre Gears of War (GeOW) filminin senaryosunu, Doctor Strange ve Dune’dan tanıdığımız usta isim Jon Spaihts tarafından yazılacak. Spaihts böyle bir projede yer almaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirtirken, “Güzel tasarlanmış ve kurgulanmış dünyası, karakterleri, dövüş sistemi ve her şeyiyle tüm zamanların en iyi oyun serilerinden biri. Şimdi bu oyun serisi beyaz perdede olmak istiyor. Bunun gerçekleşmesi için yardımcı olacağım” diyerek sözlerini sürdürdü.

GeOW, Dünya benzeri bir gezegen olan Sera’da geçiyor. Yeraltında yaşayan Locust denilen yaratıklar yeryüzüne çıkarak insanlara savaş açar. Marcus Fenix liderliğindeki Delta Takımı, Locust’lara karşı büyük bir mücadele içine girer. Filmin kısaca hikayesi böyle. Bazı eleştirmenler filmin, üçlemenin konusunu birleştirtip, tek bir hikaye olarak sunacağını düşünüyor. Belki böyle olabilir.

gears of war

Geçmiş yıllarda GeOW filmi çekmek için birkaç girişimde bulunuldu. Mesela New Line Cinema, 2007’de geçici haklara sahipti. 2018’de Universal, Collide’ın senaristi F. Scott Frazier ile anlaştı, fakat filmi bir türlü çekemedi. Netflix geçtiğimiz kasım ayında oyunun geliştiricisi The Coalition’la imza atıp, ortaklık kurdu. Böylece GeOW filmi için yeni bir adım atılmış oldu. Bu arada film projesi dışında yetişkinlere yönelik animasyon dizisi de olacak. Şu bilgiyi de verelim, Gears of War serisinin orijinal geliştiricisi Epic Games’ti. Fakat serinin tüm hakları Xbox Game Studios tarafından satın alındı ve The Coalition yeni yapımcı oldu. The Coalition, Unreal Engine 5’in gücünü gösteren The Matrix Awakens isimli teknoloji demosunu da geliştirdi.

Microsoft’tan Google’a çalım! Bing’te yapay zekayla görseller oluşturabilirsiniz