TSMC çip savaşları için yeni cepheler açıyor!

TSM ve Samsung 3NM'nin geliştirilmesinde önemli sorunlar yaşıyor

Çip üretimi konusunda dünyanın en büyük ismi olan TSMC, rakibi Samsung’un yeni yatırım hamlelerine karşılık vermek için kolları sıvadı.

TSMC çip savaşları için yeni cepheler açıyor! Dünya genelinde yarı iletken üretiminde lider olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) 12 milyar dolarlık yeni bir üretim tesisi kurmak için harekete geçti. Tesisi ABD’nin Arizona eyaletinde inşa edecek olan TSMC, tesisin orijinal olarak 5 nm çipler üreteceğini açıklamıştı. Ancak son zamanlarda yapılan açıklamalarda, tesisin 4 nm çipler üreteceği ortaya çıktı. Şimdi, Tayvan medyasından yeni bir rapor, Arizona’daki tesisin 4 nm çipler üretimine gelecek yıl başlayabileceğini söylüyor.

tsmcc

Economic Daily’den alınan rapora göre, TSMC’nin Arizona’daki yeni tesisi, 2024 yılından itibaren 4 nm çipler üretecek. Rapor ayrıca Qualcomm’un Global Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Operasyon Sorumlusu Chen Ruowen’in Qualcomm’un TSMC’nin ABD tesisinin 4 nm çiplerinin ilk müşterisi olacağını söylediğini ekledi.

TSMC, Japonya'da ilk çip fabrikasını kurma planlarını duyurdu

TSMC çip savaşları için yeni cepheler açıyor!

Önceden AMD ve NVIDIA gibi şirketlerin TSMC’yi ABD’de 4 nm çipler üretmeye teşvik ettikleri bildirilmişti. Şirketler artık ABD’de üretilen çipleri tedarik etmeyi planladıkları bir dönemde bu gelişme gerçekleşiyor. Ek olarak, bu yeni tesisi, üretim tesisi desteğiyle birlikte yeni bir dizi şirket ve iş imkanı yaratacaktır.

4nm Snapdragon 895 serisi üretimi, Samsung ve TSMC arasında bölünecek

Qualcomm’un yanı sıra Apple, AMD ve NVIDIA’nın da TSMC’nin Arizona tesisi tarafından üretilen çipler için büyük siparişler vermesi bekleniyor. Arizona tesisinin ikinci aşamasında, TSMC tesisi daha gelişmiş 3 nm çipler üretmek için yükseltecektir. Bu gelişmenin 2026 civarında gerçekleşmesi planlanıyor. TSMC çip savaşları için yeni cepheler açıyor!

Star Wars Jedi: Survivor’dan fragman geldi