Gears of War 6 seriyi kökten değiştirebilir

gearsofwar1

Hazırlık aşamasındaki Gears of War 6 hakkında ortaya çıkan yeni bilgiler, yeni oyunun sevilen seride köklü değişikler yapacağını gösteriyor.

Özellikle Xbox sahipleri için oldukça özel bir yere sahip olan, oyun dünyasının en önemli serilerinden Gears of War, yıllar sonra yeniden hareketli günler geçiriyor. Hatırlarsanız ana serinin son oyunu olan Gears 5 2019 yılında çıktıktan sonra bu seri büyük ölçüde sessizliğe gömülmüş, gelen haberler de stüdyonun ana seriye yeni bir oyun eklemek yerine daha ufak çaplı yan projelere odaklanacağını göstermişti. Ancak geçtiğimiz haftalarda gelen bilgiler, The Coalition stüdyosunun nihayet Gears of War 6 üzerinde çalışmaya başladığını ortaya çıkardı.

O günden beri yeni haberlerini duymak için beklediğimiz Gears of War 6, ya da muhtemel adıyla Gears 6, bu hafta heyecan verici bir haberle gündeme taşındı. Gelen son bilgilere yeni Gears of War oyunu sevilen seri için bazı köklü değişikliklere sahne olacak. Serinin bu yeni oyunla birlikte kabuk değiştireceği söyleniyor.

Gears of War 6

Xbox Era podcast’inde konu hakkında konuşan Shpeshal Nick tarafından paylaşılan bilgilere göre Gears of War 6 açık dünya bir oyun olacak. Ya da en azından bir açık dünya oyununa yakın büyüklükte ve genişlikte olacak. Xbox ile ilgili doğru çıkan paylaşımlarıyla tanınan Shpeshal Nick, Gears 5’te de aslında bu yönde adım atıldığını hatırlatarak Gears 6’nın bunu bir sonraki seviyeye taşıyacağını söyledi. Öte yandan Nick’e göre oyunun hazırlık süreci düşünülenden çok daha ileride gidiyor. Yani oyun çıkmaya düşündüğümüzden daha yakın olabilir. Hatta oyununun 2024’te çıkmasının bile imkansız olmadığı söyleniyor. Ancak bu noktada 2025 daha olası bir tarih olarak görülüyor.

Gears of War oyun dünyasının en başarılı serilerinden biri olsa da son çıkan oyunlarıyla biraz momentum kaybettiği ortada. Bu yüzden stüdyonun açık dünya yoluna giderek seriyi kökten değiştirmesi yerinde bir hamle olabilir. Bildiğiniz gibi daha önce God of War ve Assassin’s Creed gibi popüler seriler de benzer değişikliklerden geçmiş ve bu değişiklikler genelde olumlu sonuç vermişti.

Oppo Find N3 Flip resmen tanıtıldı