OpenAI, ChatGPT Enterprise’ı kullanıma sundu

OpenAI, ChatGPT Geliştiricisini Askıya Aldı! İşte Sebebi

OpenAI, kurumsal firmalara yönelik olarak hazırladığı ChatGPT Enterprise’ı kullanıma sundu. Enterprise gelişmiş bir yapay zeka asistanı olarak görev görecek.

Teknoloji dünyasında tüm dengeleri değiştiren popüler yapay zeka programı ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, popüler yapay zeka programından para kazanmak için yeni girişimlere imza atmaya devam ediyor. OpenAI’ın son girişimi ise popüler yapay zeka programının kurumsal bir versiyonunu çıkarmak oldu. Kurumsal şirketlerin kullanımına uygun şekilde hazırlanan ChatGPT Enterprise bugün resmi olarak duyuruldu.

Özellikle büyük, kurumsal şirketlere yönelik olarak hazırlanan ChatGPT Enterprise, iş hayatında işleri kolaylaştıracak gelişmiş bir yapay zeka asistanı olarak anılıyor. OpenAI bu yeni versiyonun gelişmiş güvenlik önlemleri ve gelişmiş veri işleme kabiliyetleri ile standart versiyonun sunmadığı ayrıcalıklar sunacak. Ayrıca bu versiyonda günlük kullanım sınırı gibi sınırlamalar da olmayacak.

ChatGPT Enterprise

Bildiğiniz gibi yapay zeka programlarının iş dünyasında kullanımı daha önce önemli güvenlik açıklarına ve sızıntılara sebep olmuştu. Bu da bazı önemli şirketlerin bu programların iş yerindeki kullanımını yasaklamasına sebep olmuştu. OpenAI, Enterprise ile bu krizi fırsata çevirmenin yollarını arıyor.

Öte yandan Enterprise’ın önümüzdeki dönemde şirketler için çok daha işlevsel bir araca dönüşmesi de mümkün. Çünkü yapay zeka teknolojileri geliştikçe bu programların kabiliyetleri de artıyor. OpenAI da bu gelişimin öncüsü olarak yapay zeka alanında en iyi işleri sunan şirket olarak kurumsal firmalar için cazip bir ortak olmayı amaçlıyor. Şirketin bu son girişimi, en büyük yatırımcısı olan Microsoft’un stratejisinden de izler taşıyor. Bildiğiniz gibi Microsoft, Office yazılımlarının kurumsal versiyonları ile bu alanda önemli bir varlık gösteriyor. Nitekim Microsoft da son dönemde bu programlarına yapay zeka özellikleri ekliyor. Ama OpenAI’ın sunduğu Enterprise servisi yapay zeka desteğini bir adım daha öteye taşıyacak gibi duruyor.

NVIDIA yapay zeka sayesinde gelirini katladı