Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 performans testinde görüldü

Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung’un Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alan yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5, Geekbench performans testinde görüldü.

Son dönemde akıllı telefon pazarının önemli bir parçası haline gelen katlanabilir telefonların sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Şu anda bu alanda en çok ilgi gören işleri ortaya koyan şirket ise Güney Koreli teknoloji devi Samsung. Katlanabilir bir telefon çıkaran ilk şirketlerden biri olan Samsung, o günden beri de her yıl bu katlanabilir telefon serisini yeni modellerle yeniliyor. 2023’te de yeni modeller çıkarmayı ihmal etmeyecek olan şirket, merakla beklenen yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5’i çok yakında kullanıcılarla buluşturacak.

Samsung yeni katlanabilir telefonlarını henüz resmi olarak tanıtmamış olsa da son günlerde üst üste gelen söylentiler ve sızıntılar sayesinde telefonlar hakkında merak edilen detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Samsung’un yeni katlanabilir telefonları son olarak da Geekbench performans testinde görüldü.

Galaxy Z flip 5

Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler sayesinde hem Galaxy Z Fold 5’in hem de Galaxy Z Flip 5’in Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacağı doğrulanmış oldu. Zaten daha önce gelen söylentiler de bu yöndeydi. Öte yandan Geekbench sonuçları, Galaxy S23’te olduğu gibi burada kullanılan Snapdragon 8 Gen 2’nin de piyasadaki standart Gen 2’den daha iyi performans veren modifiye edilmiş bir versiyon olduğunu gösteriyor. Samsung’un amiral gemisi telefonlarına özel bu versiyon hem daha iyi CPU performansı, hem de daha iyi GPU performansı sunuyor.

Geekbench performans testine tabii tutulan Galaxy Z Fold 5, 12 GB RAM’e; Galaxy Z Flip 5 ise 8 GB RAM’e sahip. Her iki telefon da Android 13 işletim sistemini kullanıyor. 12 GB RAM’e sahip Z Fold 5’in aldığı Geekbench puanının Galaxy S23’ün üzerinde olması dikkat çekiyor.

Kritik uyarı: “Yapay zekayı daha fazla geliştirmeyin!”