Ucuz Galaxy Z Fold Lite ile ilgili ilk detaylar ortaya çıktı

Galaxy Z Fold Lite

Samsung’un ucuz Galaxy Z Fold Lite modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Güney Koreli firma, katlanabilir telefonları ucuzlatacak.

Samsung Galaxy Z Fold serisinin önümüzdeki yıl önemli ölçüde genişlemesi bekleniyor. Yeni nesil Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 olarak adlandırılacak yeni nesil Galaxy Z Flip ile birlikte Samsung, ucuz Galaxy Z Fold Lite modelinin de geleceği bugün ortaya çıktı.

Kaynaklar, Galaxy Z Fold Lite’ın Samsung’un önümüzdeki yıl piyasaya çıkacağını ve uygun fiyatlı katlanabilir cihazı olacağını söylüyor. Bu model yılın ilk çeyreğinde, muhtemelen Galaxy S21 serisiyle birlikte veya ayrı bir Galaxy Unpacked etkinliği sırasında tanıtılacak.

Kaynağa göre Galaxy Z Fold Lite, ultra ince cam (UTG) yerine şeffaf poliimid film (CPI) içeren 7 inçlik esnek bir ekranla gelecek. Dış ekranın boyutu ise 4.0 inç büyüklüğünde olacak.

Samsung Galaxy Z Flip 3’ün 2021’in üçüncü çeyreğinde olması bekleniyor. Sızıntı, ultra ince UTG cam ile korunacak 6,7 inçlik bir ekrana sahip olacağını söylüyor. Harici ekranın ise 3.0 inç olması bekleniyor.

Samsung bu modellerin ardından ultra ince camı koruyacak 7.0 inçlik bir ekran ile gelecek olan Galaxy Z Fold 3’ü piyasaya sunacak. Bu modelin harici ekranı ise 4.0 inç büyüklüğünde olacak. Ayrıca bu modele özel olarak S-Pen desteği de sunulacak.

Galaxy Z Fold Lite

Analitik ajans Gartner, akıllı telefon pazarıyla ilgili başka bir rapor yayınladı. Bu rapora göre; bu yılın üçüncü çeyreğinde dünya çapında 366 milyon akıllı telefon satıldı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,7 daha az. Katlanabilir telefonların piyasaya sürülmesi bu azalmayı büyük ölçüde engellemiş gibi görünüyor.

OPPO Reno 5 4G işlemcisi belli oldu

2021 yılında; Samsung, Huawei, Xiaomi ve OPPO cephesinden yeni katlanabilir telefonlar göreceğiz. Apple ise bu furyaya en erken 2022 yılında dahil olacak gibi görünüyor.