Lenovo oyun telefonu işinden çıkıyor

Lenovo Legion oyun telefonu

Oyun telefonu denince akla gelen ilk serilerden biri olan Lenovo Legion serisi tarihe karışıyor. Lenovo bu alandan çekilme kararı aldı.

Bugün oyun telefonu dediğimizde aklımıza gelen belli başlı markalar ve seriler oluyor. ASUS’un ROG Phone serisi, Xiaomi’nin Black Shark serisi ve Lenovo’nun Legion serisi bu alanın önde gelen modellerini oluşturuyor. Ancak gelen son bilgiler, çok yakında bu listeden bir seriyi çıkarmamız gerekeceğini gösteriyor. Çünkü Lenovo Legion serisi için yolun sonuna gelinmiş durumda.

Bu hafta başında gündeme taşınan söylentiler, Lenovo’nun oyun telefonu işinden çıkmaya karar verdiğini ve bundan sonra Legion serisinden yeni telefon çıkarmayacağını söylüyordu. O dönemde Lenovo konuyla ilgili bir açıklama yapmadığı için bunun asılsız çıkacak bir iddia olabileceği düşünüldü. Ancak Lenovo’nun dün yaptığı açıklama, bu söylentilerin doğru olduğunu gösterdi.

Lenovo legion

Android Authority’ye açıklama yapan Lenovo sözcüsü, şirketin içinden geçtiği dönüşüm sürecinin bir parçası olarak Lenovo Legion serisine son verdiklerini ve oyun alanındaki çalışmalarını konsolide edeceklerini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte, Lenovo’nun en azından şimdilik oyun telefonu alanından çekilme kararı aldığı resmiyet kazanmış oldu.

Şirket ileride Legion serisi yerine farklı bir seri yaratarak bu pazara geri dönme ihtimallerine açık kapı bırakmış olsa da bunun gerçekleşmesi pek olası görünmüyor. Öte yandan Lenovo’nun bu alandan çekişmiş olması, halihazırda oldukça başarılı bir dönemden geçen ASUS ROG Phone telefonların, önümüzdeki dönemde çok daha popüler hale gelmesinin önünü açabilir.

Kritik uyarı: “Yapay zekayı daha fazla geliştirmeyin!”