Galaxy Z Fold 5 görselleri sızdırıldı

Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung’un Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5’in görselleri sızdırıldı.

Akıllı telefon pazarında son dönemde hızla yükselen trendlerden biri olan katlanabilir telefonlar, her geçen gün daha fazla kullanıcıya oluşuyor. Şu anda bu alanda en çok ilgi gören telefonları ortaya koyan şirket ise Güney Koreli teknoloji devi Samsung oldu. Katlanabilir akıllı telefon alanına giren ilk şirketlerden biri olan Samsung, o günden beri her yıl katlanabilir telefonlarını yeniliyor. 2023’te de yeni modeller çıkarmayı ihmal etmeyecek olan şirket, merakla beklenen yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5’i çok yakında kullanıcılarla buluşturacak.

Samsung yeni katlanabilir telefonlarını henüz resmi olarak tanıtmamış olsa da son günlerde üst üste gelen söylentiler ve sızıntılar sayesinde telefonlar hakkında merak edilen detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak da her iki telefonun da tasarımını gözler önüne seren yeni görseller internete sızdırıldı.

Galaxy Z Flip 5

Daha önce Geekbench veri tabanında karşımıza çıkan bilgiler sayesinde hem Galaxy Z Fold 5’in hem de Galaxy Z Flip 5’in Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacağı ortaya çıkmıştı. Geekbench performans testine tabii tutulan Galaxy Z Fold 5, 12 GB RAM’e; Galaxy Z Flip 5 ise 8 GB RAM’e sahipti. Ancak her iki telefonda da kullanıcılara 8 ya da 12 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunulması bekleniyor. Öte yandan her iki telefon da Android 13 işletim sistemini kullanacak. O günden sonra sızdırılan bilgiler de Geekbench’te yer alan bu özellikleri büyük ölçüde doğruluyor.

Samsung, yeni katlanabilir akıllı telefonlarını temmuz ayının son haftasında düzenleyeceği etkinlikte resmi olarak tanıtacak.

Redmi 12 resmi olarak tanıtıldı