Samsung Galaxy S23 serisi için büyük bir güncelleme yayınlandı

123 27

Teknoloji devi Samsung, Galaxy S23 ailesi için kapsamlı bir güncelleme paylaştı. Yeni yazılım paketi kameraya odaklanıyor.

Birkaç hafta önce çıkan raporlarda Samsung’un Galaxy S23 serisi için büyük bir güncelleme hazırladığı belirtilmişti. Güney Koreli üretici S91xBXXU2AWF1 sürüm numarasına sahip olan güncellemeyi yayınladı.

2.2 GB boyutundaki güncelleme Samsung kamera uygulamasına 2x portre modu seçeneğini ekliyor. Bununla birlikte otomatik odaklama ve HDR performans sorunlarını da çözüyor. Gece modu da elden geçirilmiş. Yazılım paketi Haptic’ler, kullanıcı arayüzü animasyonları ve genel sistem kararlılığında da iyileştirmeler gerçekleştiriyor. Şunu da belirtelim, bu güncelleme Haziran ayı güvenlik yamasını da içeriyor.

Galaxy S23’ün yeni güncellemesi şu anda Endonezya, Tayland, Malezya ve Filipinler dahil olmak üzere Güney Doğu Asya’daki kullanıcılar için çıktı. Fakat önümüzdeki günlerde daha fazla ülkede yayınlanması bekleniyor.

galaxy s23

Samsung Galaxy S24’e odaklanmış durumda

Samsung diğer yandan da Galaxy S24 ailesi üzerinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Koreli anonim kaynaklara dayandırılan dedikodulara göre Samsung Galaxy S24 Ultra‘da 6.8 inç’lik ekran olacak. Kaynaklar, Samsung’un ekran yenileme hızını 144 Hz’e çıkarabileceğini söylüyor. Tasarım da birkaç küçük değişiklik dışında genel olarak aynı kalacak. Fakat başka bir detay verilmemiş. Ocak ayında yayınlanan bir raporda da ekranın 6.8 inç olacağı, değişmeyeceği söylenmişti. Samsung, Galaxy S22 Ultra ve S23 Ultra’da 6.8 inç’lik ekrana yer verdi. Şirketin boyutu değiştirmemesi şaşırtıcı olmaz.

Samsung Galaxy S24 ve Galaxy S24+, 12 GB RAM’le gelecek. Temel model 256 GB depolama alanına sahip olacak. Galaxy S23’in temel modelinde 128 GB depolama alanı var. Galaxy S24 Ultra’da 16 GB RAM olacak. Büyük ihtimalle 16 GB RAM’li model, 512 GB ve 1 TB gibi yüksek depolama alanına sahip varyantlarda olacaktır. Ultra’nın temel modelinde 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olması bekleniyor. Ayrıca S24+’ta 5000, S24 Ultra’da ise 5400 mAh değerinde pil olabileceği söyleniyor.

Alan Wake 2’nin oynanış süresi ortaya çıktı