Galaxy S24 serisi yüksek şarj hız özelliğiyle gelecek

vv1 1

Samsung Galaxy S24 serisinin lansmanına hala aylar var . Güney Koreli marka, geleneksel olarak her yıl Şubat ayında amiral gemisi S-serisi serisini tanıtıyor.  Şimdi cihazlar hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı.

Yeni nesil Galaxy S24 serisi, daha önce de sızıntılarda ve söylentilerde karşımıza çıkmıştı. Nisan ayında, yaklaşmakta olan Samsung amiral gemilerinin EV’den ilham alan teknoloji sayesinde geliştirilmiş pillere sahip olacağı söylenmişti . Şimdi ise Galaxy S24 serisinin şarj hızları RGcloudS tarafından belirlendi. Mevcut nesil Samsung Galaxy S23+ ve S23 Ultra, 45W şarj hızını desteklerken standart S23, 25W ile sınırlı. Güney Koreli marka, şarj hızını bunun biraz üzerine bile çıkarmadı. Aslında, 45W hız desteği ilk olarak 2019’da Galaxy Note 10+ üzerinde tanıtıldı. 

 Galaxy S24 serisi

Önceki bir rapora göre Samsung, elektrikli araçlarda bulunan yığın pil şarj teknolojisini Galaxy S24 serisinde benimseyecek. Basit bir ifadeyle, fiziksel boyutunu değiştirmeden genel pil kapasitelerini iyileştirme yöntemidir. Bu özelliğin S24+ ve S24 Ultra ile sınırlı olacağı bildiriliyor. Her iki telefonun da 5.000 mAh hücre ile desteklenmesi bekleniyor. Yığılmış pil teknolojisi, potansiyel olarak 65W’a ulaşan daha hızlı şarj hızı için destek sunacak. Bu, Galaxy S23+ ve Ultra varyantlarındaki mevcut 45W hıza kıyasla 20W’lık bir kazançtır. S24 Ultra ayrıca ısı dağılımı için bir soğutma jeli ile birlikte gelecek.

Ne yazık ki, Samsung Galaxy S23, şarj hızı yükseltmesini kaçıracak. Bunun nedeni, şirketin yığın pil teknolojisi üzerinde henüz testlere başlamamış olması ve yeterli üretim kapasitesinin bulunmayabilmesidir.  Tipster ayrıca Apple’ın yaklaşmakta olan iPhone 15 serisinin yığın pil teknolojisini kullanacağını da ortaya koyuyor. 

Lenovo Legion Y700’ün özellikleri lansmandan önce sızdırıldı