Apple Watch Ultra’nın bazı parçaları 3D yazıcıyla üretilecek

Apple Watch Ultra

Apple hakkındaki öngörüleriyle isminden sıklakla söz ettiren analist Ming-Chi Kuo yine ilginç bir bilgi paylaştı. Ünlü analist Apple Watch Ultra’nın mekanik parçalarının üç boyutlu yazıcıyla üretileceğini söyledi.

Apple kahini lakaplı Ming-Chi Kuo, teknoloji devinin zaman ve maliyetten tasarruf etmek için gelecek nesil Apple Watch Ultra‘nın titanyum mekanik parçalarını üç boyutlu yazıcıyla üreteceğini ileri sürdü. Kuo, şirketin kısmen normal CNC sürecinden uzaklaşacağını düşünüyor. CNC (Computerized Numerical Control), bilgisayar destekli tasarımların alınması, işlenmesi ve malzemenin kesilerek parçaların otomatik olarak elde edilme sürecidir.

Ming-Chi Kuo, Apple’ın CNC kullanmaya devam edeceğini ve hatta üç boyutlu yazıcıyla elde edilen parçaları tamamlamak için kullanacağını söylüyor. Analist teknoloji devinin diğer ürünlerin üretiminde de üç boyutlu yazıcıyı benimseyeceğini iddia ediyor. Apple Watch Ultra’nın 2. nesil modeli muhtemelen bu sonhabarda iPhone 15 ve Apple Watch Series 9 ile birlikte açıklanacak.

apple watch ultra

Diğer yandan Apple Watch Ultra’nın gelecek nesil modellerinde microLED ekranın kullanılması planlanıyor. Fakat Trendforce’a göre microLED’li Ultra modeli, 2026’nın ilk çeyreğine kadar piyasaya sürülmeyecek. Kaynağa göre Apple yüksek üretim maliyetleriyle karşı karşıya ve bunları daha uzun sürede çözecek görünüyor.

Apple, son 10 yıl içinde microLED’i geliştirmek için 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Teknoloji devi microLED sayesinde hem Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak hem de ekran paneli üretiminde kontrol sağlamak istiyor. Apple Watch Ultra ise microLED ekranlı ilk ürün olacak. microLED teknolojisi yüksek enerji verimliliğine, daha uzun kullanım ömrüne ve daha az ekran yanması riskine sahip. Ayrıca bu teknoloji daha iyi renkler, tepki süresi sağlıyor.

Galaxy S24 serisi yüksek şarj hız özelliğiyle gelecek