Galaxy S24 serisi satışları, Samsung’u 2024, 2.çeyreğinde ayakta tuttu

galaxy s24 3

Samsung’un son mali raporunda, 2024’ün 2. çeyreğinde Samsung akıllı telefonlara olan talebin azaldığı belirtilse de, Galaxy S24 serisi Nisan ve Haziran ayları arasında güçlü satış performansı göstermeye devam etti.

Galaxy S24 serisi, hem sevkiyatlarda hem de gelirde yıllık bazda çift haneli büyüme elde ettiği açıklandı. Özellikle Galaxy S24 serisi, Galaxy S23 serisine kıyasla önemli bir artış gösterdi.

Tam mali sonuçlar, AI bellek yongalarına olan talebin artması nedeniyle yıllık bazda faaliyet karında %1.458’lik muazzam bir artış olduğunu ortaya koydu. Samsung, bu çeyreğin özellikle üst düzey segmentte mevsimsel olarak zayıf olduğunu ve bu nedenle satışlarda düşüş kaydedildiğini belirtti. Ancak Galaxy S24 amiral gemileri, satışlarda ve kârda çeyreklik düşüşe rağmen, Mobil Deneyim bölümünün yıllık satış sonuçlarını %8 artırmayı başardı.

 Galaxy S24 serisi

2024’ün ikinci yarısına yönelik beklentiler, premium segmentin büyüyeceği ancak kitle segmentinin düşeceği yönünde. Samsung, tabletler, saatler ve TWS (gerçek kablosuz stereo) dahil olmak üzere ekosistem ürünlerinde büyüme öngörüyor. Bu, Galaxy Tab S10, Galaxy Watch6 ve Buds3 cihazlarının satışlarında bir artış görmemizin muhtemel olduğu anlamına geliyor.

Ayrıca, Samsung, Galaxy AI deneyimini Tab S9 serisiyle başlayarak tabletlerde de sunmayı vaat ediyor. Bu, Samsung’un üst segmentteki satışlarını ileriye taşıyan bir deneyim olarak öne çıkıyor.

Sonuç olarak, Samsung, özellikle üst düzey ürünleriyle 2024’ün ikinci yarısında da güçlü bir performans sergilemeyi planlıyor ve ekosistem ürünleriyle bu başarıyı desteklemeyi hedefliyor.

Google Pixel Watch 3 için özellikler ortaya çıkmaya başladı