Galaxy S23 ekranı şimdiden tepki çekti

Samsung Galaxy S23

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, son yıllardaki Full HD+ panel inadını, Galaxy S23 serisinde de sürdüreceğe benziyor.

Galaxy S23 ekranı şimdiden tepki çekti. Samsung’u diğer akıllı telefon üreticilerinin birçoğundan ayıran en önemli özelliği, akıllı telefonlarda bulunan neredeyse her parçayı ayrıca üretip satmasıdır. Özellikle söz konusu donanım ekran paneli olduğunda, Samsung Display sayesinde dünyanın en önemli üreticilerinden biri olan şirket, rakiplerinin birçoğuna da ekran tedarikinde bulunmasıyla biliniyor. Ancak mum dibine ışık vermez misali Samsung’un kendi modellerinde yüksek kalite panellerine yer vermemesi oldukça can sıkıcı bir durum.

s231

Güney Koreli teknoloji devi, Galaxy S21 ile birlikte Ultra modellerinin dışında kalan modelleri için Full HD+ ekran paneline geçmişti. Ultra modellerinde QHD çözünürlüğe sahip panellere yer veren şirketin bu stratejisi her ne kadar can sıksa da, yine de hiç şu an olduğu kadar eleştirilmemişti.

s233

Galaxy S23 ekranı şimdiden tepki çekti

Bununla birlikte gelen bilgiler Samsung’un S23 serisinde de bu 2’li yapıyı sürdüreceğini gösterirken, eğer iddialar doğru çıkarsa Samsung’un amiral gemilerinin bu konuda rakiplerinden çok geride kalacağı bir gerçek.

s23

Öyle ki FHD+ ekran panelleri inç başına genelde 400 pikselin altında bir çözünürlük kalitesi sunuyor. Öte yandan QHD panellerde ise bu sayı 450 ve üzerinde seyrediyor. Aradaki 50 piksellik farksa, 6,3-6,8 inç arası modellerde oldukça önemli bir görüntü kalitesi farkı manasına geliyor. İşte özellikle iPhone 14 serisiyle birlikte ekran çözünürlüğü kalitesini arttıran Apple’ı ve orta segment modellerde bile QHD paneller tercih etmeye başlayan Çinli şirketleri düşündüğümüz zaman, Samsung’un bu stratejisinin kendisine büyük zararlar yazdırması kuvvetle muhtemel.

Dynamic Island özelliği ilk hangi Android modeline gelecek?