Dynamic Island özelliği ilk hangi Android modeline gelecek?

iPhone 14 Max

Apple tarafından geçtiğimiz hafta tanıtılan iPhone 14 Pro modellerinde bulunan Dynamic Island özelliği daha şimdiden taklit edilmeye başladı bile.

Dynamic Island özelliği ilk hangi Android modeline gelecek? Teknoloji dünyasında çokça görülen bir olay bir kez daha tekrarlanmak üzere. Daha önce birçok defa görmüş olduğumuz gibi, ilk olarak Apple yeni ve sıra dışı bir özellik tanıtır, rakipleri onunla fazlasıyla dalga geçer ve sonunda birçok marka bu özelliğe telefonlarında yer vermeye başlar.

iPhone 14 hayal kırıklığı

Bu durumu 3,5mm jak teknolojisinin sonlandırılmasında, telefon kutularından şarj adaptörlerini çıkartılmasında veya daha eskilere gidecek olursak değişmeyen bataryaların kullanılmaya başlamasında görmüştük. Hepsinde de başta Samsung olmak üzere pek çok marka Apple’da dalga geçmiş ancak sonrasında neredeyse hepsi Apple’ın yeniliğini kabullenerek kendi cihazlarında yer vermişlerdi.

iphone 14 pro max klone

Dynamic Island özelliği ilk hangi Android modeline gelecek?

İşte yine böyle bir durumun arifesindeyiz. Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından tanıtılan yeni iPhone 14 Pro modellerine baktığımız zaman, bu cihazlarda Dynamic Island yani Dinamik Ada isimli yeni bir özellik görmüştük. Bu özelliği birkaç cümle ile özetleyecek olursak, Dinamik Ada sayesinde kullanıcılar bildirimlerini büyüyüp küçülebilen bu çentik ekranından görebilecek ve dahası müzik çalar gibi harici bazı uygulamaları da bu alandan yönetebilecekler.

iPhone 14 Pro

İşte Apple’ın bu yeni özelliğinin birçok Android markası tarafından taklit edileceğine emin olabiliriz. Ancak herhalde kimse ilk denemelerin bu kadar çabuk gelmesini beklemiyordu. Xiaomi için tema geliştiren bir grup geliştirici, iPhone 14 Pro modellerinde bulunan dinamik ada yapısını yeni geliştirdikleri bir temada kullandı. Her ne kadar Xiaomi tarafından bu konuya ilişkin bir açıklama yapılmasa da, yine de yakın bir zamanda bu tarz güncellemelerin markalar düzeyinde de yapılmaya başlayacağını söyleyebiliriz.

Google 4.5 milyar dolarlık dev anlaşmayı tamamladı