FTX çöküşü ‘bir milyondan fazla’ yatırımcıyı etkileyebilir

FTX çöküşü 'bir milyondan fazla' yatırımcıyı etkileyebilir

The Financial Times’ın bildirdiğine göre, kripto borsası FTX tarafından sunulan iflas belgeleri, şu anda milyonlarca insanı zor durumda bıraktı. İşte detaylar.

100.000’den fazla alacaklı söz konusu ancak bu sayının bir milyonun üzerine çıkabileceği de söyleniyor. Şirket ayrıca son birkaç gündür ABD federal savcılarının yanı sıra “düzinelerce federal eyalet ve uluslararası düzenleyici kurum” ile temas halinde olduğunu belirtti. FTX, borsasının ani çöküşünün ardından geçen hafta iflas başvurusunda bulundu. Bugün, Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, FTX’in önemli bir parçası olan FTX Dijital Pazarlarının çözülmesi için Bahamalar ve Hong Kong’dan iki ortak atamak üzere mahkeme onayı aldığını söyledi. Dosyalama, durumu “benzeri görülmemiş” olarak nitelendirdi. Kripto para camiasında durulmayan sular yüzünden milyonlarca kişinin etkilenmesi söz konusu olabilir.

FTX çöküşü 'bir milyondan fazla' yatırımcıyı etkileyebilir

Ayrıca, FT’ye göre Kraliyet Bahamalar Polisi dün “herhangi bir suistimal girişimi olup olmadığını araştırmak için” çalıştıklarını doğruladı. İflasın ilanından bir gün sonra şirket, “yetkisiz işlemler” nedeniyle kripto cüzdanlarından milyonlarca doların kaybolduğunu bildirdi. Ek olarak, bundan önce şirketten en az 1 milyar dolar değerinde müşteri fonu kayboldu. Şirketin sorunları, çok sayıda kullanıcı kripto para birimini geri çektikten sonra başladı. Şirketin bir likidite kriziyle karşı karşıya olduğu bildirildikten sonra, rakip Binance, yaklaşık 500 milyon doların üzerinde FTT satacağını ve token’ın değerini neredeyse sıfıra indireceğini söyledi. Binance daha sonra FTX’i devralacağını söyledi, ancak sonra anlaşmadan çekildi.

Realme, yeni Buds Air 3S TWS kulaklıklarını tanıtmaya hazırlanıyor