Amazon büyük bir işten çıkarım hedefliyor

Amazon büyük bir işten çıkarım hedefliyor

Twitter gibi platformların ciddi işten çıkarımlar yapmasının ardından şimdi de Amazon büyük bir işten çıkarım hedefliyor. İşte tüm detaylar.

The New York Times’a göre Amazon, bu hafta kadar erken bir tarihte kapsamlı işten çıkarmalar ilan edebilir. Şirketin, hareketten etkilenmesi muhtemel olanlar yaklaşık 10.000 kurumsal çalışanı işten çıkarmayı planladığı bildiriliyor. Amazon dünya çapında yaklaşık 1,5 milyon kişiyi istihdam etmekte. Şirket, bildirildiği gibi kesintilerle devam ederse, kurumsal iş gücünün yaklaşık yüzde üçünü etkileyecek. Bu işten çıkarma şirketin yaklaşık 30 yıllık tarihindeki en büyük yeniden yapılanmayı temsil edecek.

Amazon büyük bir işten çıkarım hedefliyor

Şirketin, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Toplu işten çıkarmalar, son haftalarda ABD teknoloji sektöründe sık görülen bir olay oldu. 9 Kasım’da Facebook ana şirketi Meta, sosyal medya devinde 11.000’den fazla kişinin işini kaybetmesine neden olan bir hareketle işgücünün yaklaşık yüzde 13’ünü çıkardı. Bundan önce, Elon Musk şirketin çalışan sayısının yüzde 50 azaltılması emrini verdikten sonra Twitter büyük bir yıkıma uğradı. Şirket ayrıca hafta sonu sözleşmeli çalışanlarının çoğunu da işten çıkardı. Lyft ve Snap gibi daha küçük firmalar da son aylarda çalışanlarını işten çıkardı. Amazon için planlanan işten çıkarmalar, şirketin değişen kaderini yansıtıyor. Söz konusu işten çıkarmalar çoğu çalışanı olumsuz anlamda etkileyecek ancak şirket yakında duyuruyu yapabilir. Bu da şirket bünyesinde olumsuz yorumlara sebep olabilir.

Realme, yeni Buds Air 3S TWS kulaklıklarını tanıtmaya hazırlanıyor