Foxconn zararı açıklandı: Apple tedarikçisi zorda

Foxconn zararı aciklandi

Tayvan merkezli dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Foxconn zararı sonunda açıklandı. Birçok kişi şirketin bu kadar çok zarar edeceğini tahmin etmiyordu.

iPhone 12 gibi konseptleri üretmek için hazırlanan Apple’ın tedarikçisi Foxconn zararı, küresel olaylardan çok fazla etkilenerek artış gösterdi. Her yıl milyonlarca akıllı telefon üreten şirket, ne yazık ki zarar etmekten kurtulamadı. Şirketin bu yıl neden böylesine fazla zarar ettiği oldukça açık. Son dönemlerde Koronavirüs nedeniyle akıllı telefon satışları adeta diplere doğru yol aldı.

Foxconn’un yaşadığı sorunlar Apple’ı etkiler mi?

Küresel çapta çok büyük problemler yaşayan Foxconn, rakamlarla bu zararını açıkladı. Yaklaşık olarak %90 gibi bir düşüşle 2020’nin ilk çeyreğinde 70,3 milyon dolar kar elde edebilen şirket, 2000 yılının ilk çeyreğinden beri hiç böyle bir tablo ile karşılaşmamıştı. Piyasa analistleri bu firma hakkında bazı yorumlarda bulunmuştu. Birçok kişi 2020 yılının ilk çeyreğinde zarar edeceğini biliyordu. Ancak üretici kuruluş beklenenden 4 kat daha fazla zarar etti

Foxconn zararı

Çin bu salgın ile ilk mücadele eden ülkelerden bir tanesi olduğu için açıkçası biraz şanslıydı. Burada üretim yapan şirketler hızlıca kendisini toparladı ve yeniden sisteme entegre oldu. COVİD-19 nedeniyle Ocak-Mart ayı arasında neredeyse hiç üretim yapılmamıştı. Bu durum zarar üstüne zarar eden şirketler ile karşılaşmamıza neden oldu.

iQOO Z1 Geekbench’te karşımıza çıktı!

Piyasa yorumcuları tarafından yapılan yorumlara bakıldığında, Foxconn için 2020 yılının ikinci çeyreğinin olumlu geçeceği söyleniyor. Kesin olmamakla birlikte, bu ihtimal son derece kuvvetli. Zira Apple başta olmak üzere şirketlerin önemli bir bölümü 2020 yılının ikinci çeyreğinde üretimlerine devam edeceğini söylemişti. Sizce akıllı telefon üretiminde nasıl bir değişiklik yaşanacak? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.