Forza Motorsport, Xbox’ın sınırlarını zorlayacak

Forza Motorsport

Merakla beklenen yeni Forza Motorsport oyununun bu yıl bitmeden çıkacağını duyuran Microsoft, oyunun Xbox’ın sınırlarını zorlayacağını söylüyor.

Oyun dünyasının en başarılı yarış serilerinden biri olan Forza Motorsport, bu yıl yeni bir oyunla oyun severlerin karşısına çıkacak. Bu hafta düzenlenen Developer Direct etkinliğinde 2023’te konsola gelecek yeni oyunları görücüye çıkaran Microsoft, yeni Forza oyununun da bu yılın sonlarına doğru oyun severlerle buluşacağını açıkladı. Hem Xbox Series X/S konsollara hem de PC’ye gelecek oyun hakkında Microsoft’un yaptığı açıklamalar, yeni Forza oyununun Xbox’ın sınırlarını zorlayacağını gösteriyor.

Oyunun en son Xbox’ların ve PC’lerin gelişmiş donanımlarını sonuna kadar kullanarak bugüne kadarki en gelişmiş yarış oyunu deneyimini sunacağı söyleniyor. Oyunda 500’den fazla araç yer alacak. Bunlardan 100’ü seride ilk kez yer alıyor olacak.

Forza Motorsport 2

Normalde yeni Forza Motorsport oyununun bu yılın ilk yarısında çıkması bekleniyordu. Ancak artık ocak ayının sonuna geldiğimiz bu günlerde Microsoft’un net bir yayın tarihi açıklamak yerine “yılın ilerleyen döneminde” ifadesini kullanması, çıkış tarihinin gecikeceğini gösteriyor. En iyi ihtimalle yılın ikinci yarısında çıkacak oyunun son çeyreğe kalma ihtimali yüksek.

Öte yandan bir diğer kötü haber de Xbox One sahipleri için geldi. Oyun sadece Xbox Series X/S’e geleceği için Xbox One’da yeni Forza oyununu oynamak isteyenlerin tek çaresi Xbox Game Pass olacak.

The Last of Us 2. sezon onayını aldı