Forza Motorsport 7 artık indirilebilir!

forza motorsport 7 1

Turn10 ve Microsoft işbirliği ile geliştirilen Forza Motorsport 7 an itibariyle ön yüklemeye açıldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Xbox kullanıcılarının araba yarışı denildiğinde akla gelen ilk isim kuşkusuz Forza Motorsport serisi olacaktır. Aslına bakılırsa Forza Motorsport serisi, isminden de anlaşılabileceği üzere sadece otomobillere hitap eden bir oyun değil. Zira serinin bazı oyunlarında motosiklet, atv, kamyonet gibi çeşitli araç türleri de mevcuttu. Muhtemelen önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan Forza Motorsport 7 de zengin bir araç yelpazsesine sahip olacaktır.

Microsoft’a bağlı olan Turn10 stüdyosu tarafından geliştirilen yapım PC ve Xbox One için raflardaki yerini alacak. Microsoft, 3 Ekim’de resmi çıkışını gerçekleştirecek olan yapımı şimdiden ön yüklemeye açtı. Bunun sebebi ise oyunun oldukça büyük bir dosya boyutuna sahip olması.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Forza Motorsport 7’nin yaklaşık olarak 45GB’lık bir ilk gün yamasına sahip olacağı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Öyle görünüyor ki bu durum oyunun dijital sürümü için de geçerli.

Microsoft tarafından açıklanan bilgilere göre Forza Motorsport 7’nin PC’deki dosya boyutu 95.30GB’ken, Xbox One sürümü ise 67.03GB olarak belirtilmiş durumda.

Oyunun Xbox One sürümünün PC’ye göre düşük olmasının temel nedeni ilk gün yaması almayacak olmasından kaynaklanıyor.

Az önce de belirttiğimiz üzere, oyunun tam sürümü 3 Ekim’de yayınlanacak. Dosya boyutunun büyüklüğünü göz önüne aldığımızda, PC oyuncularının çıkış tarihine oyunu anca yetiştirebileceğini söyleyebiliriz.