Forza Motorsport 7 için 50GB’lık dev yama!

forza motorsport 7

Microsoft ve Turn 10 işbirliği ile geliştirilen Forza Motorsport 7 için belirlenen ilk gün yaması dudak uçuklatıyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Turn 10 ve Microsoft işbirliği ile geliştirilen Forza Motorsport 7’nin çıkışına artık az bir süre kaldı. PC ve Xbox One için özel olarak geliştirilen yarış-simülasyon oyunu Forza Motorsport 7, zengin içeriği ile dikkatleri üzerine çekmişti.

4K çözünürlük ve 60fps desteğine sahip olan Forza Motorsport 7, dev dosya boyutuyla da dikkat çekiyor. Oyunun geliştiricisi konumunda bulunan Turn10 Studios tarafından forzamotorsport.net üzerinden yapılan açıklamada oyunun dosya boyutu hakkında bilgi verildi.

Turn10 Studios, Forza Motorsport 7’nin toplamda 95GB’lık dosya boyutuna sahip olduğunu açıkladı. Oyunu kutulu olarak satın alanların 45GB’lık bölümü Blu-ray disk üzerinden yükleyeceği belirtilirken, geri kalan 50GB’lık bölümü ise ilk gün güncellemesi ile birlikte indirebilecekleri söylenildi.

Bu durumun oyun severleri biraz rahatsız ettiğini söylemek de mümkün. Zira toplamda 95GB’lık dosya boyutu çok fazla. Özellikle ülkemizde bazı bölgelerdeki internet hızıyla bu büyüklükte bir dosyayı indirmek tam bir işkenceye dönüşebilir.

Turn 10’un Blu-ray üzerinden oyunun bir kısmını sunup, geri kalanını ilk gün güncellemesi ile vermesi de ayrı bir handikap.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Forza Motorsport 7, PC ve Xbox One için eş zamanlı olarak 3 Ekim’de raflardaki yerini alacak. Oyunun Ultimate Edition sürümü ise 29 Eylül’de satışa sunulmuş olacak.