Forza Motorsport 7 hayal kırıklığı yarattı

forza

Microsoft’a bağlı Turn 10 tarafından geliştirilen yarış oyunu Forza Motorsport 7, oyun severler arasında hayal kırıklığına neden oldu.

Araba yarışı denildiğinde, her platformla özdeşleşmiş olan bazı isimler ön plana çıkar. İş Xbox’a geldiğinde bu isim hiç şüphesiz Forza Motorsport serisidir. PlayStation sahipleri için Gran Turismo serisi ne anlam ifade ediyorsa, Xbox sahipleri için de Forza Motorsport serisi de aynı anlama geliyor diyebiliriz. Fakat bu sene yayınlanan Forza Motorsport 7 pek de beklentileri karşılayamamış gibi görünüyor.

Microsoft’a bağlı Turn 10 stüdyosu tarafından geliştirilen Forza Motorsport 7, geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini almıştı. Hali hazırda inceleme puanlarıyla üst seviye bir oyun izlenimi çizen Forza Motorsport 7, sürüş dinamikleri ve bazı oyun içi hataları nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

İşin ilginç yanı ise, oyun için yayınlanan 62 incelemenin ortalaması 87’yken, oyuncular tarafından verilen puanların ortalamasının 60 civarında kalması. Açıkçası arada bu kadar fazla farkın bulunması biraz şaşırtıcı. Öte yandan oyunun forumlarında da sürüş dinamikleri ve buglar hakkında yoğun eleştiriler mevcut. Öyle görünüyor ki bu eleştiriler oyunun satış rakamlarına da yansımış durumda. Zira genel itibari ile İngiltere ve Amerika gibi pazarlarda ilk günden zirveye yerleşmeye alışkın olan seri, bu sene bazı oyunların gerisinde kaldı.

Elbette satış rakamlarının şu aralar düşük seyretmesi, yakında çıkacak olan Xbox One X’ten ötürü de olabilir. Belki de oyuncular Forza Motorsport 7’yi oynamak için bu yeni nesil konsolu bekliyorlardır.