Firefox veri güvenliğini zirveye çıkaracak bir uygulama başlatıyor

firefox veri güvenliğini

Uzun bir süredir tarayıcısı üzerinde çalışmalar yürüten Firefox veri güvenliğini çok farklı bir noktaya taşıyabilecek uygulamalar geliştirmeye çalışıyor. Özellikle de sosyal medya platformları üzerinden büyük bir veri ihlalinin yaşandığı günümüz dünyasında, veri gizliliği en önemli konular içerisinde yer alıyor. İşte haberimizin detayları.

Her ne kadar sosyal medya platformlarına gönderdiğimiz verilerin güvende olduğunu düşünsek bile aslında durum bunun tam tersi. Sosyal medya üzerinden yaptığınız paylaşımlar sonucu ortaya çıkan veriler, karaborsada satılabiliyor. Bu verilere sahip olmak isteyen kişiler ise genellikle ticari kuruluşlar oluyor.

Firefox veri güvenliğini nasıl sağlayacak?

Sosyal medya platformları üzerinden veya çeşitli kuruluşlar aracılığıyla paylaşılan bilgilerinizin olduğunu bilseydiniz muhtemelen onları geri toplamak isterdiniz. Firefox işte tam da böyle bir uygulama ile sizlerin veri gizliliğini daha da ileri boyuta taşımayı amaçlıyor.

firefox guvenlik

Firefox Monitor olarak adlandırılan bir Firefox eklentisi sayesinde, sizlere ait veriler herhangi bir platform üzerinden paylaşıldığında anında e-posta alırsınız. Bu e-postada; daha önceden paylaşım yaptığınız platformun verilerinizi kullandığı ifade edilir. İstemeniz halinde platformda kayıtlı şifrenizin ve kullanıcı bilgilerinizin değiştirilmesi sağlanabilir.

Firefox tarafından geliştirilen bu sistem ayrıca şifrenizin çalındığı durumlarda da sizlere haber verir. Görünen o ki Firefox veri gizliliği konusunda çok daha fazla çalışma yaptığını göstermek istiyor. Peki sizce de bu sistem veri gizliliğini artırıcı bir etki gösterebilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Firefox tarayıcısı hızlanacak