Firefox artık daha güvenli olacak!

Firefox artık daha güvenli

Facebook gibi sosyal medya platformları nedeniyle adeta zirve noktasına çıkan veri ihlallerini dikkate alan Firefox artık daha güvenli. Şirketin aldığı önemli karar haberimizin detaylarında.

Firefox 2019 yılına adeta bomba gibi başladı. Yaptığı son güncellemeden sonra şirket, bir karar verdi ve hem kripto madenciliğini hem de veri gizliliğini sağlayabilecek bir altyapı çalışması gerçekleştirdi. Son dönemlerde kripto para madenciliği ile ilgili casus yazılımların çok fazla artması nedeniyle şirketin böyle bir karar aldığı düşünülüyor.

Nightly ve Beta tarayıcıları ile Firefox artık daha güvenli

Firefox tarafından geliştirilen ve daha çok kripto yazılımları engellemek için kullanılan web tarayıcıları, bazı seçenekler sunuyor. Bu seçeneklerde dilerseniz, kripto para madenciliğine izin verecek yazılımları engellemek de yer alıyor. Mozilla, bu seçeneği tamamen geçerli hale getirmek istiyor.

Mozilla Firefox artık daha güvenli

Mozilla tarafından aktifleştirilen tarayıcıların özellikleri, bununla da bitmiyor. Aynı zamanda çok fazla reklam gösterilmesine de bu tarayıcılar engel oluyor. Böylece çok fazla reklam görmeyerek, daha kaliteli bir tarayıcı hizmeti alabilirsiniz. Özellikle de Cambridge Analytica olayından sonra böyle bir kararın verilmesi son derece isabetli oldu.

Mozilla tarafından geliştirilecek bu engelleme yazılımlarının bir diğer önemli etkisi de, pil ömründe olacak. Arka planda çok fazla reklam çalıştırılmadığı için, pil ömrü daha yeterli bir düzeye gelecek. Görünen o ki Mozilla, kullanıcılarına veri gizliliğine son derece saygılı bir hizmet sunmak istiyor.

Ayrıca reklamlar konusunda da kullanıcıları memnun etmek istiyor. Sizce de Mozilla, müşteri memnuniyetini üst düzeyde koruyabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünde belirtebilirsiniz.

Firefox önemli bir güvenlik açığı barındırıyor!