Gelecekte şifreleme nasıl olacak?

veri guvenligi

Günümüzde veri güvenliği bakımından kendisini rahat hissedemeyen birçok kişi gelecekte şifreleme yöntemlerini son derece merak ediyor. Her ne kadar sadece bilim kurgu filmlerinde görsek bile, aslında gelecekte bizlere sunulacak olan şifreleme yöntemleri çok karmaşık değil. İşte haberimizin detayları.

Banka şifrelerimiz, sosyal medya şifrelerimiz ve daha birçok konuda gerçekleştirdiğimiz şifreleme yöntemleri genellikle sayılar üzerinedir. Her ne kadar akıllı telefonlar parmak izi şifreleme yöntemlerini geliştirmiş olsalar bile, yine de ağırlıklı olarak kullanılan yöntem sayılardır.

Gelecekte şifreleme daha kişiselleştirilmiş olacak

Veri güvenliği kişilere göre değişeceği için yapılacak şifrelemeler de muhtemelen daha kişisel olacaktır. Örneğin parmak izi üzerinden yapılacak şifrelemeler, gelecek yıllarda en belirgin şifreleme yöntemlerinden olacak. Market veya Restaurant harcamalarınızda pos cihazınıza parmak izinizi okutarak ödeme yapabileceksiniz.

şifre guvenligi

Üzerinde durulan olması muhtemel bir diğer şifreleme yöntemi ise göz retinasından yapılan güvenlik sistemleri. Bilindiği üzere göz retinası kişiye özeldir ve bu nedenle taklit edilemez. Şu an bazı akıllı telefon markaları yüz tanıma sistemleri kullansa bile henüz göz retinası yaygın değil.

Son olarak gelecek yıllarda gerçekleştirilebilecek şifreleme yöntemlerinden bir diğeri de beyin dalgalarıdır. Beyninizin yaymış olduğu dalgalarla veri güvenliğini sağlayabileceksiniz. Tüm bu şifreleme yöntemlerine bakıldığında aslında bunların gerçekleşmesi ve yaygınlaşması çok uzak değil. Peki siz bu tür güvenlik önlemleri alındığında kendinizi güvende hissedecek misiniz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Windows 10 güvenlik güncellemenizi hemen kontrol edin!