Facebook gelecek planlarını açıkladı!

Facebook gelecek planları

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Facebook, gelecek planlarını F8 Geliştiriciler Konferansı’nda açıkladı. Şirketten beklendiği üzere, daha çok kullanıcıların gizliliği üzerine vurgu yapıldı ve Facebook Messenger ile ilgili bazı değişikliklerin ortaya çıkacağı söylendi.

Facebook şirketinin, Cambridge Analytica ile başlayan skandallar silsilesi, bir türlü durmak bilmedi ve Mark Zuckerberg defalarca mahkemeye sevk edildi. Son olarak Instagram şifrelerinin, Facebook sunucularında düz metin olarak bulunması ipleri koparan son hamle olmuştu.

Facebook gelecek planlarını ertelemek istemiyor

Sosyal medya devi Facebook, daha çok 2 plan üzerinde duruyor. Birincisi verileri ele geçirmeden önceki önlem aşaması. İkincisi ise ele geçirildikten sonraki okunamama aşaması. Facebook, bu sayede üçüncü taraf kişilere veri paylaşımı yapılmasını kesinlikle engelleyeceğini ifade etti.

facebook whatsapp instagram

Kullanıcılar ile ilgili ikinci aşama ise, şirketin üçüncü taraf kişilerin bu verilere ulaşsa bile okuyamamasını sağlayabileceği bir yazılımın geliştirilmesidir. Videolu görüşmelerde bile, eğer üçüncü bir taraf erişim sağlarsa, platform onun okuyamayacağı bir dile dönüşecek. Böylece verilere ulaşılsa bile, kesinlikle okunmaması sağlanacak.

Her ne kadar Facebook ve onun alt servisleri olan; Instagram ile WhatsApp güvenli görünse bile şirketin atacağı adımları merakla izliyoruz.

Facebook önemli bir değişiklik yaptı!