Facebook kullanıyorsanız bu habere dikkat!

facebook guvenlik

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi olarak görülen Facebook kullanıyorsanız, çok daha dikkatli olmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Özellikle de son dönemlerde çok büyük veri güvenliği skandallarıyla isminden bahsettiren şirket, kullanıcılarını zor durumda bırakıyor. İşte haberimizin detayları.

Bundan kısa bir süre önce Cambridge Analytica krizinin ortaya çıkmasıyla birlikte teknoloji şirketlerinin veri güvenliği politikaları adeta topa tutuldu. Tüm bunlara rağmen kullanıcılar, bu büyük şirketlere yeni fırsatlar tanıdı.

Facebook kullanıyorsanız güvenliğiniz büyük tehdit altında

Dünyanın neredeyse tamamında mahkemeye verilen Facebook şirketi, kullanıcılar tarafından sert eleştirilere maruz kalıyor. Son olarak çıkan haberlerde Facebook’un yine kendi platformu olan Messenger üzerinden dinleme yaptığı ortaya çıktı.

facebook guvenlik tedbiri

Bu devasa sosyal platform üzerinden yaptığınız paylaşımlar veya girdiğiniz çeşitli bilgiler, Facebook tarafından reklam politikaları adı altında başka şirketlere de satılabiliyor. Üstelik bunun karşısında durabilecek hiçbir güvenlik tedbiri de bulunmuyor.

Eğer şu an herhangi bir Facebook hesabına sahipseniz, kişisel bilgilerinizi girerken veya paylaşımlar yaparken bunun başka kuruluşlar veya devletler tarafından rahatlıkla ele geçirebileceğini düşünmeniz gerekiyor. Peki sizce Facebook ne yaparsa güvenlik sorunlarını tamamen aşabilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Apple Music Türkiye verileri açıkladı!