Firefox altyazı özelliği ekliyor!

Firefox altyazı özelliği ekliyor!

Sürüm numarası nedeniyle bazı web sitelerini bozabileceğine dair bazı endişelerin ardından Firefox 100 yayınlandı. Şimdi yeni bir destek daha sunuluyor. İşte detaylar.

Mozilla bu dönüm noktasını büyük güncellemelerle tam olarak kutlamamış olsa da, hem masaüstü hem de mobil için bazı kullanışlı yeni özellikler eklenecek. Masaüstü Firefox artık resim içinde resim modu etkinken altyazıları destekleyecek. Chrome kadar kullanılır olmasa da hala başka tarayıcıların da kullanıcıları var. Bu sebeple bu özelliğin fazlasıyla kullanışlı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Özellikle tarayıcıyı kullanan kişiler bir süredir bu özelliği merakla bekliyordu. Altyazı desteği ilk olarak YouTube, Netflix, Prime Video ve WebVTT formatını kullanan siteler (Twitter ve Coursera gibi) için sunulacak.

Firefox altyazı özelliği ekliyor!

Dil geliştirici özelliği de eklenecek. Özellik gelişmiş bazı detaylar da içerecek. Örneğin birisi Firefox’u ilk kez açtığında, cihaz dilinin tarayıcının kendi varsayılan dilinden farklı olup olmadığını kontrol edecektir. Bu durumda, kullanıcıya Firefox’ta varsayılan olarak 100’den fazla dilden birini kullanmak isteyip istemediğini soracak. Bu arada, kredi kartı otomatik doldurma aracı artık İngiltere, Fransa ve Almanya’da mevcut. Daha önce sadece Kuzey Amerika’da akti olan özellik sırayla tüm ülkere gelecek.

Android’de artık yalnızca HTTPS modu var. Bu da mümkün olduğunda daha fazla güvenlik için kullanıcıları otomatik olarak bir web sitesinin HTTPS sürümüne bağlayacak. Mozilla, benzer bir özelliği 2020 yılında masaüstü tarayıcısına ve Mart ayında gizlilik odaklı Firefox Focus tarayıcısının Android sürümüne eklemişti. Diğer yeni Firefox mobil özellikleri, hem Android hem de iOS’taki yeni duvar kağıtlarını içerecek. Uygulamanın en son sürümü, her iki platformda da düzenli geçmiş ve sekmeler sunacak.

TCL Gizlilik Görüntüleme Teknolojisini ortaya çıkardı