Android için Firefox’tan benzersiz özellik!

firefox yeni gizlilik modu

Güvenlik ve gizlilik konusunda son dönemde önemli atılımlar yapan Mozilla Firefox, yeni gizlilik modunu Android cihazların kullanımına sundu. Firefox’un yeni gizlilik modunun detayları haberimizde.

firefox-yeni-gizlilik-modu

Mozilla Firefox, 11 yıldır dünyanın en popüler internet tarayıcılarından bir tanesi. Hemen her platformda kendini gösteren Firefox, geçtiğimiz aylarda yeni bir gizlilik moduyla gündeme gelmişti. Zaten uzun zamandır “Beni izleme” isimli gizlilik modu kullanımda olan tarayıcı, artık bu özelliğini geliştirdi. Diğer tarayıcılarda sunulmayan bu özellik “Tracking Protection” olarak adlandırılıyor ve gizlilik modu işaretinin yanındaki bir kalkan görseli ile belirtiliyor.

Firefox, geçtiğimiz aylarda masaüstü platformlar için yeni bir gizlilik modu duyurmuştu. Google Chrome’da da olan klasik gizlilik modunu geliştiren Firefox, internet sitelerinin tarayıcı bilgilerden sizi takip etmesini engellemeyi başaran bir özellik geliştirdi. Bu özellik ile neredeyse hiç iz bırakmadan internet deneyimi yaşamak mümkün oluyor. İnternet sitelerinin tarayıcıdan istediği bazı özel dosyalar oluyor ve klasik gizlilik modları bu dosyalara erişimi engellemiyor. Örneğin internet sitelerinde kullanılan sayaçlar bile Firefox’un yeni özelliği ile engellenebiliyor.

“Tracking Protection” yani “Takip Koruması” olarak adlandırabileceğimiz bu özellik artık Android cihazlar için yayınlandı. Google Play Store üzerinden güncel Firefox sürümünü indirdiğinizde, tarayıcının Ayarlar kısmından bu özelliği etkinleştirebiliyorsunuz. Ancak bu özellik bazı sitelerin düzgün çalışmasını engelliyor. Böyle bir durumda tarayıcı sizi uyarıyor ve sadece o site için takip koruması özelliğini devre dışı bırakabiliyorsunuz. Eğer güvenlik ve kişisel bilgilerinizin korunması konusunda titiz biriyseniz, yenilenen Firefox tarayıcıyı deneyebilirsiniz.

2015’in en hızlı Android telefonları!