Apple Watch 8 özellikleri netleşiyor

Apple Watch Series 7 render görüntüleri sızdı

Apple Watch Series 8 etrafındaki söylentilerden biri, saatin vücut ısısı izleme özelliklerine sahip olacağı yönünde. Sektördeki en saygın kaynaklardan biri, özelliğin Apple’ın 2022 akıllı saatine gelebileceği konusunda iddialı açıklamalar yapıyor.

Apple Watch 8 özellikleri netleşiyor. Geçtiğimiz yıl Apple Watch 7’nin de vücut ısısı sensörünle sahip olacağı yönünde söylentiler vardı ama hepimizin bildiği gibi, saat bu özellik olmadan piyasaya sürüldü.

Apple Watch 8 özellikleri

Şimdi, analist Ming-Chi Kuo’nun iddiasına göre, Apple Watch Series 8 bu özelliğe sahip olabilir. Analist tarafından Twitter’da paylaşılan bir ileti dizisinde Kuo, “Apple, geçen yıl özellik algoritmik olarak henüz yeterince kalifiye olmadığı için Apple Watch Series 7 için vücut ısısı ölçümünü iptal etti, ama seri üretimden önce Apple’ın yüksek beklentilerini karşılayabilirse vücut ısısı sensörünün, 2022’deki Apple Watch Series 8’de olacağına inanıyorum.”

Apple Watch 8 özellikleri

Apple Watch 8 özellikleri netleşiyor

Bununla birlikte, Kuo’nun iddiası, Apple Watch Series 8’de yakında çıkacak olan vücut ısısı ölçüm sensörü hakkında Bloomberg ve Wall Street Journal tarafından da paylaşılan haberleri doğruluyor.

Kuo’ya göre, “Hassas vücut ısısı ölçümünün uygulanmasındaki zorluk, vücut sıcaklığının dış ortamlara bağlı olarak hızla değişmesidir. Bir akıllı saat, donanım açısından çekirdek sıcaklık ölçümünü destekleyemez,  bu nedenle ölçümün sağlıklı olarak çalışması için mükemmel bir algoritmaya ihtiyacı var.”

Apple Watch 8 özellikleri

Analist ayrıca Samsung’un da benzer bir sorunla karşı karşıya olduğuna dair bir açıklama da yapıyor. ”Daha önceki medya raporlarından farklı olarak, 2022’de Samsung Galaxy Watch 5’in algoritma sınırlamaları nedeniyle vücut ısısı ölçümünü desteklemeyebileceğini düşünüyorum.”

Uzay oteli projesi 2025’te hayata geçirilebilir