Mozilla Firefox Lite yeni sürümüyle geldi

Mozilla Firefox Lite

Akıllı telefonlar her ne kadar güçlü internet bağlantıları sağlasa bile Mozilla Firefox Lite gibi bazı donanımlara da ihtiyaç duyuluyor. Mozilla bunun için sürekli olarak güncelleme yapıyor. İşte haberimizin detayları.

İnternet tarayıcıları mobil kullanıcılar için çok büyük bir öneme sahip. Bunun nedeni ise dünya ile olan bağlantının sadece bu tür tarayıcılar ile sağlaması. Ancak bazı akıllı telefon modelleri çok düşük donanımlara sahip olduğu için bu tür tarayıcıları çalıştırmakta güçlük çekiyor.

Mozilla Firefox Lite Android cihazlar için güncellendi

Giriş seviyesinde akıllı telefonları kullanan kişiler genellikle Android işletim sistemine sahip cihazları tercih ediyor. Bunun en önemli nedeni ise elbette bu tür cihazların yaygın bir şekilde bulunması. Ancak her cihaz gelişmiş tarayıcı hizmetlerini veremiyor.

Mozilla Firefox Lite modeli

Mozilla bu durumu bir dezavantaj olmaktan çıkarmak için önemli bir karar aldı. Kuruluş Firefox Lite 2.0 ile birlikte giriş seviyesindeki cihazlarda bile kullanılabilir seviyeye geldi. Böylece herkes için önemli bir tarayıcı olma özelliği kazandı. Firefox Lite olarak adlandırılan uygulama standart Mozilla ile aynı özelliklere sahip. Ancak bu çok daha sade bir tasarım içeriyor.

Son olarak Mozilla tarafından geliştirilen bu yeni güncelleme ile birlikte reklam ve çerezler otomatik olarak engellenebiliyor. Böylece herhangi bir kasma durumu ortaya çıkmadan cihazın kullanılması sağlanıyor. Peki sizce böyle bir uygulama giriş seviyesi kullanıcılar için önemli bir avantaj sağlayabilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Mozilla ücretli abonelik seçeneği sunacak