Fiat Topolini EV fiyatı ile dikkatleri üzerine çekecek

fiat

Son zamanlarda mini elektrikli arabalara karşı hem üreticilerden hem de tüketicilerden yoğun talep var. İşte sektörün en yeni mini elektrikli otomobil modeli.

Fiat Topolini EV fiyatı ile dikkatleri üzerine çekecek. Bu hafta Fiat, Citroen Ami’nin dayanıklı versiyonu ile benzerlik gösteren ve sınırlı sayıda üretilecek olan Topolini EV isimli kompakt elektrikli aracını duyurdu. Fiat 500 serisinden daha küçük olan bu model, katlanabilir bir tavan, yeniden tasarlanmış bir ön kısım ve krem renkli deri koltuklarla donatıldı.

fiat

Topolini EV, Citroen Ami ile aynı tahrik sistemine sahip. Bu durum, Fiat ve Citroen’in her ikisinin de Stellantis markası altında olmasından kaynaklanıyor. Bu küçük boyutlu araç, 5.5 kWh kapasiteli bir batarya ile 47 mil (~76 km) menzil sunabiliyor. Maksimum hızı ise saatte 28 mil (~45 km/s) olarak belirlendi.

fiat

Fiat Topolini EV fiyatı ile dikkatleri üzerine çekecek

Topolini’nin iç tasarımı konusunda henüz detaylar paylaşılmadı, fakat Citroen Ami’nin iç tasarımı gibi, şarj portu ve telefon tutucu bulundurma ihtimali yüksek. Topolini, Dört Tekerlekli Motosiklet (Quadricycle) sınıfında yer alıyor ve bu da şehir içinde kullanım için herhangi bir sürüş lisansı kısıtlamasının olmayacağı anlamına geliyor.

2 Fiat

Fiat’ın belirttiği tasarım hedefi, gençlere otomobil sevgisini tekrar kazandırmak. Sürdürülebilirliği teşvik ederken neşe, iyimserlik ve eğlenceyi sürdürmeyi amaçlayan bu model, markanın kentsel sürdürülebilir mobilite çözümlerini geniş bir nüfusa ulaştırma misyonuna uyuyor. Fiat’ın bu hedefi, daha büyük Stellantis markasının 2030 yılına kadar yolcu araçlarının yüzde 100’ünü elektrikli araçlarla satma hedefinin bir parçasıdır. Topolini’nin fiyatı hakkında Fiat henüz bir bilgi paylaşmadı. Fiat Topolini EV fiyatı ile dikkatleri üzerine çekecek.

Samsung oyuncu monitörü için somut adımlar atıyor