Fiat Ducato 2020’de %100 elektrikli bir versiyonla gelecek!

Fiat Ducato

İtalyan otomobil üreticisi Fiat’ın sevilen hafif ticari aracı Fiat Ducato 2020 model yılı için elektrikleniyor. İşte detaylar.

Fiat’ın 1981 yılından bu yana üç nesildir ürettiği hafif ticari aracı Fiat Ducato çok yakında %100 elektrikli bir versiyonla satışa sunulacak. Gelecek yıl Fiat bayilerine varacak olan yeni Fiat Ducato markasının elektrikli mobilite alanındaki kilit ürünü olacak.

E-ticaret ve kargo devlerinden küçük kobilere ve yerel ulaşım hizmetlerine kadar birçok sektörün ihtiyacını karşılayabilecek potansiyele sahip yeni Ducato çeşitli konfigürasyonlar ile 2020 model yılı itibariyle işletmelerin beğenisine sunulacak.

%100 elektrikli Fiat Ducato an itibariyle yola çıkmaya hazır!

Fiat Professional özenle geliştirdiği bu e-vanının seri üretim örneklerinin gelmesine daha iki çeyrek dönem olmasına rağmen modelin prototip teaser görüntülerini internette yayınladı.

Yayınlanan çeşitli teaser görüntüleri ile ön izleme imkanı bulduğumuz yeni %100 elektrikli Ducato için tasarım anlamında bir evrim olmadığını belirtmekle beraber bizleri daha çok ilgilendiren kısma yani performans noktasına değinelim. Zaten onu çok yakında tüm Avrupa ve belki de ülkemiz şehirlerinde sıkça göreceğiz.

Renault Kangoo gelecekte böyle görünecek! İşte karşınızda Renault EZ-Flex konsepti!

Fiat Professional her ne kadar model hakkında resmi bir teknik detay açıklamasında bulunmasa da onun hakkında bazı tahminlerimiz var:

220 km‘den 360 km‘ye kadar menzil sunabilen güçlü pillerle satışa sunulacağını düşündüğümüz yeni Ducato; iki yada daha fazla pil seçeneği ile gelecektir.

Tabii 220-360 km aralığında değişen menziller optimum şartlarda geçerli olmalı; çünkü 2 ton yük taşıma kapasitesi ile yeni Ducato şehir içinde inişli çıkışlı trafiğe girdiğinde bu rakamlar çok daha düşük seviyelerde olacaktır.

Bununla birlikte bu menzili daha da optimize etmek için modelin elektrikli motorunun 120 beygir güç ve 280 Nm tork; hatta elektronik olarak sınırlandırılan 100 km/s maksimum hız ile daha mütevazi bir sürüş sunacağını düşünüyoruz.

Son olarak 2020 Fiat Ducato için %100 elektrikli bir versiyonun yanı sıra CNG yani doğalgaz ile çalışan bir versiyon bekliyoruz.

Fiat Ducato