Samsung oyuncu monitörü için somut adımlar atıyor

Samsung Odyssey OLED G9 1

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, tıpkı Acer, Lenovo, Asus gibi rakiplerinin yaptığını yaptı ve yeni oyun monitörünü tanıttı.

Samsung oyuncu monitörü için somut adımlar atıyor. CES 2023 etkinliğinde Samsung, göz alıcı 49 inçlik kavisli oyun monitörü Odyssey OLED G9’u tanıttı. Samsung, ilk olarak bu Quantum-Dot-OLED ekranın 5,120 x 1,440 piksel çözünürlük ve 240 Hz yenileme hızına sahip olduğunu belirtti.

Samsung Odyssey OLED G9 1

Ocak ayında ek detaylar da gün yüzüne çıktı. Örneğin, monitörün VESA DisplayHDR True Black 400 sertifikası aldığı, bu durumun 250 nit tam alan parlaklığı ve 400 nit tepe parlaklığı sağladığı öğrenildi. Ayrıca, oyun monitörünün 0.1 ms tepki süresine sahip olduğu ve Samsung’un Gaming Hub yazılımı ile birlikte geldiği bilgisi de paylaşıldı.

Samsung, monitörü henüz hiçbir pazarda sunmadı, fakat detayların peyderpey açığa çıkmasıyla ilgiyi diri tutmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce yapılan bir duyuruda, Samsung Odyssey OLED G9 monitörünün 1800R kavisine ve inanılmaz hızlı bir 0.03 ms tepki süresine sahip olduğu bildirildi.

Samsung Odyssey OLED G9 2

Samsung oyuncu monitörü için somut adımlar atıyor

Ekran, Adaptive Sync desteği sağlıyor ve AMD FreeSync Premium Pro sertifikası kazandı. Bu durum, AMD grafik kartlarıyla kullanıldığında görüntü yırtılmalarını minimuma indirdiği anlamına geliyor. Samsung, “Advanced Neo Quantum AI” yonga setinin ekranın 1,000,000:1 kontrast oranına ulaşmasını sağladığını iddia ediyor. Bu yonga seti görüntü kalitesini analiz eder ve geliştirir.

Bağlantı seçenekleri açısından, Odyssey OLED G9; DisplayPort 1.4, mikro-HDMI 2.1 ve HDMI 2.1 video girişleriyle donatıldı. Ek olarak, iki adet USB 3.0 Type-A downstream portu ve bir adet USB Type-B upstream portu bulunuyor. Bu bağlantıları destekleyen monitör, 5W stereo hoparlörler ile entegre ses yetenekleri sunuyor. Monitörün ayarlanabilir standı da bulunuyor ve 120 mm’ye kadar yükseklik ayarlarına ve -2 ila +15 derece eğim aralığına imkan veriyor.

Samsung Odyssey OLED G9

Samsung, Odyssey OLED G9 oyun monitörünün ne zaman piyasaya sürüleceği ve fiyatının ne olacağı konusunda henüz bir bilgi vermedi. Ancak, özelliklerinin çoğu zaten açığa çıktığı için, yakın zamanda mağaza raflarında görülmesini beklemekte bir sakınca yok. Samsung oyuncu monitörü için somut adımlar atıyor. Samsung oyuncu monitörü için somut adımlar atıyor.

En güzel vajina ödülü zengin etti! Şimdi paraya para demiyor!